Triathlon Luttenberg: ‘Onmeunig gezellig’

LUTTENBERG – ‘Onmeunig gezellig’, dat was het oordeel van de Nederlandse Triathlonbond over de Triathlon Luttenberg in een uitgave over de meest markante triathlons. De Triathlon Luttenberg, dit jaar op zondag 7 juli de vijfde editie, wist zelfs een plekje te veroveren in de top vijf van aanbevolen triathlons.

“Onmeunig gezellig; dat is het natuurlijk ook, want wij bieden plek voor starters in de triathlonsport, maar ook Nederlandse toppers, relaxte sporters en fanatieke jagers op persoonlijke records. Het kan allemaal, start naast elkaar en geeft elkaar de ruimte”, zo stelt Mathijn Veldkamp namens de organisatie van de Triathlon Luttenberg. Die biedt dit jaar een kwart en een-achtste triathlon aan. Voor de kinderen is er een een-zestiende afstand en een miniafstand.

In verband met de steeds voller rakende triathlonagenda heeft de organisatie van de Triathlon Luttenberg besloten om dit jaar uit te wijken naar 7 juli, net voor het vakantieseizoen begint en een week na de Triathlon in Holten. “Dat geeft mensen mooi de gelegenheid om lekker de zomer te beginnen. We starten in het plaatselijke zwembad. De fietsrondes worden afgewerkt op een volledig afgesloten parcours met natuurlijk de Luttenberg. Daarna volgen nog een paar looprondes door het dorp met een verraderlijk vals plat.”

Jeugdcircuit
Dit jaar maakt de Triathlon Luttenberg ook onderdeel uit van het Jeugdcircuit Overijssel. Kinderen kunnen in Overijssel met verschillende wedstrijden meedoen (een mag uiteraard ook), maar bij vier of meer jeugdtriathlons, krijgen ze een presentje van hoofdsponsor Decathlon. “Maar bovenal gaat het om meedoen. We hebben hiervoor dit jaar ook een een-zestiende afstand voor kinderen toegevoegd. En als klap op de vuurpijl voegen we dit jaar ook het Luttenbergs kampioenschap voor trio’s toe. Vrienden, teamgenoten of buren schrijven zich met twee of drie personen in voor de een-achtste afstand. Tussentijds moeten ze hun bandje overgeven.”

In januari dit jaar, toen de organisatie de inschrijvingen opengooide, meldden zich al gauw veel deelnemers aan. “Ze komen overal uit Nederland, zoals Amsterdam en Geldermalsen”, vertelt Veldkamp. “Maar ook Duitse deelnemers weten ondertussen de weg naar Luttenberg te vinden.”

Er geldt een minimumleeftijd van 8 jaar. Er zijn voor alle afstanden nog plekken beschikbaar. Opgave via staging2.ntbinschrijvingen.nl. Voor meer info kijk op staging2.sporthalluttenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.