Straatkorenfestival in Luttenberg met glas-in-lood zweefvliegtuig

.

LUTTENBERG – De Stroatkjals uit Luttenberg houden op zondag 30 juni de achttiende editie van het jaarlijkse straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’. In het centrum van Luttenberg brengen tien koren op vijf verschillende podia hun liederen ten gehore. Dat wordt ook gecombineerd met een braderie. Bijzondere attractie dit jaar is een zweefvliegtuig dat volledig met glas-in-lood is bedekt. Bij mooi weer is het festival doorgaans goed voor duizenden bezoekers.

De koren komen uit de gehele regio. Het gaat om Shantykoor Die Regghesangers en het Duitstalige koor Spass Muss Sein uit Nijverdal, Popkoor Puur uit Haarle, Palet uit Luttenberg, Just4Fun uit Nieuw Heeten, het smartlappenkoor Heerlijk Leed uit Emmen, het gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino, het vrouwenkoor Eigen Wiese uit Raalte, het Oosterhuuzers Dialectkoor en natuurlijk de Stroatkjals zelf.
Het Musicale Landleven begint om 12.45 uur, wanneer de koren zingend de berg afkomen en naar de diverse podia begeleid worden. Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden, waar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en aan de man proberen te brengen. Het geheel wordt verder omlijst met diverse straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonenclown en natuurlijk voor de kinderen een aantal springkussen. Bovendien is ook de scouting Raalte aanwezig. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken. Daarnaast is het, zoals eerder gemeld, ook mogelijk om het met glas-in-lood bewerkte zweefvliegtuig van Tom Beumer te bekijken of er zelfs plaats in te nemen. Het festival wordt rond 17.00 uur afgesloten met een gezamenlijke set van de tien deelnemende koren. De entree voor het festival is gratis, net zoals het parkeren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.