Spectaculaire voorstellingen op BS Kwintijn

.

RAALTE – Op woensdag 3 juli speelt groep drie en vier van Brede School Kwintijn de zelfbedachte voorstelling: ‘De zee vertelt’. De voorstelling vindt plaats in het prachtige theater van de middenbouw. Een indrukwekkende onderwaterwereld met veel zelfgemaakte kunstobjecten, tekeningen en versieringen.

De kinderen van de groepen drie en vier glunderen en stralen als zij hun dans-, zang- en verteltalenten in hun presentaties laten zien. In de voorstelling vertellen zij om de beurt over hun kennis van het zeedier dat zij hebben bestudeerd. Naast de vertellingen wordt er veel gedanst en gezongen. Ook hebben de groepen drie en vier veel geleerd over allerlei bedreigingen waar deze prachtige (zee)wereld mee te maken krijgt.

Het publiek leert over de golven, de kwallen, de zeemeeuwen, de zeepaardjes, de krabben, de dolfijnen, zeehonden, de orka’s, de haaien en het koraal. Slotstuk is de emotionele boodschap van kinderen aan hun ouders met een kinderen voor kinderen lied: “houd de plastic soep uit de oceaan, maak het water schoner voor haar voortbestaan, helder water hebben we toch veel meer aan”.

Al met al een adembenemend spektakel vol zeedieren en plastic soep in een verbluffend – door kinderen en ouders zelfgemaakt – decor. Ouders van de spelers ‘zwemmen’ na de voorstelling nog even rond in de diepe zee om hun kind een tip en top te geven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.