Home / Sallandcentraal / SKEW verfrist formule Diekdaegen

SKEW verfrist formule Diekdaegen

WIJHE – De Diekdaegen in Wijhe, dit jaar van donderdag 5 tot en met zondag 8 september, krijgen een nieuwe opzet. Na 25 jaar kiest Stichting Kulturele Evenementen Wijhe (SKEW) voor een flinke verfrissing van de formule. SKEW spreekt in die context van de Diekdaegen 2.0.

De kermis, die voorheen op het Marktplein stond, verhuist dit jaar naar het Van Dedemplein. De feesttent schuift op naar het Wijhezichtpark. De Diekdaegen nemen afscheid van de bekende grote witte tent, in plaats daarvan verrijst er een festivaltent in het park. In de Langstraat komen twee podia te staan. Diverse horecagelegenheden overkappen hun terras en hebben een avondprogramma met muziek. Zo ontstaat er een overkapping tussen ’t Praothuus en de Oranjerie en ook bij de Slinger zal er een overdekt podium zijn. Diverse artiesten zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma.

SKEW stopt met het jaarlijkse Keltisch Festival. In plaats daarvan komt het nieuwe programmaonderdeel Leven in de Brouwerij. Over de verdere invulling daarvan doet de organisatie nog even geen mededelingen, anders dan dat het gezelligheid en plezier belooft. Natuurlijk zijn er nog vele vertrouwde programmaonderdelen, zoals de donderdag BBQ, de zeskamp en het sinds een aantal jaren succesvolle Smaek in ’t Park op zondagmiddag.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.