Scheiden van afval: Olst-Wijhe scoort uitstekend, Raalte verbetert zich

RAALTE – Inwoners uit de gemeente Olst-Wijhe doen het uitstekend als het gaat om het scheiden van afval. Dat blijkt uit de grondstoffenmonitor van de ROVA. Raalte scoort beduidend minder goed, al verbetert de gemeente zich wel ten opzichte van voorgaande jaren.

In Olst-Wijhe werd in 2018 maar liefst 87 procent van het huisvuil gescheiden. Van de twintig gemeenten waar de ROVA werkzaam is, scoort alleen Hattem nog hoger. Bovendien bedroeg de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner van Olst-Wijhe vorig jaar slechts 55 kilo.

In Raalte wordt driekwart van het huisvuil gescheiden en per inwoner 100 kilo restafval aangeboden. Daarmee verbetert Raalte zich ten opzichte van het verleden. De jaarlijkse hoeveelheid restafval per inwoner was in 2017 nog 108 kilo.

Wethouder Frank Niens van de gemeente Raalte: “Dit is een mooi resultaat, waar ik alle inwoners dan ook voor wil complimenteren. Maar we zijn er natuurlijk nog niet. Zo liggen er onder andere kansen om meer afval te hergebruiken.” Raalte streeft er naar om de hoeveelheid restafval in 2025 nog verder terug te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.