Salland start met coaches voor erfeigenaren

REGIO – De provincie Overijssel heeft drie ervencoaches aangesteld voor het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. De coaches helpen agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied na te denken over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. Dat biedt kansen voor de toekomst, maar waar moet men beginnen en bij welke loketten kan men aankloppen?

Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het vergroenen van het erf, veiligheid, duurzaamheid, maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken. De ervencoaches zetten hun netwerk en de mogelijkheden van de drie gemeenten en De Kracht van Salland in om agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied te helpen. De drie ervencoaches zijn Jantine Haverkamp, tel. 06-14888093, jantine@dekrachtvansalland.nl (voor erven in de gemeente Raalte); Yvonne In ’t Veld, tel. 06-10982276, yvonne@dekrachtvansalland.nl (voor erven in de gemeente Olst-Wijhe of Deventer) en Jan Olaf Tjabringa (voor de achtervang). Cor Bosch blijft bereikbaar als contactpersoon buitengebied in de gemeente Raalte. De drie ervencoaches mogen tot en met december 2020 gezamenlijk 48 uur per week maken. Provincie Overijssel stelt tot eind 2020 twee miljoen beschikbaar voor ervencoaches in de gehele provincie.

Meer informatie is te vinden op staging2.dekrachtvansalland.nl/ervencoaches.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.