Safaritent Flierefluiter per 1 september weg

RAALTE – De omstreden safaritent bij de Flierefluiter in Raalte is uiterlijk 1 september weg. Dat hebben de gemeente Raalte en het recreatiebedrijf afgesproken. Raalte had eerder gedreigd de tent in juni zelf af te breken. Dat was onderdeel van een juridisch spel. Want de Flierefluiter had mogelijkheden om de verwijdering juridisch aan te vechten. Dat zou de verwijdering van de tent flink hebben vertraagd. Volgens burgemeester Martijn Dadema heeft Raalte door in overleg te treden met de Flierefluiter en in te gaan op het voorstel van het recreatiebedrijf om de tent per 1 september te verwijderen alleen maar tijd gewonnen en geld bespaard. “Dit is een pragmatische oplossing! Het belangrijkste is dat de tent verdwijnt.”

16 REACTIES

  • @Henk,

   So what? Geef me eens een goede reden waarom die safaritent daar überhaupt weg zou moeten? En nou niet beginnen over een bestemmingsplan want een beetje flexibel gemeentebestuur is prima in staat dat zonodig aan te passen. Niet omdat het móet maar omdat het kán! Zéker voor wat betreft dit prachtige bedrijf!
   Bovendien, als ik op google earth kijk vraag ik me oprecht af wie er nou van zo’n safaritent last kan hebben en waar die overlast dan uit bestaat?

   • Zonder ooit maar ‘echt’ in de Flierefluiter geschiedenis te zijn gedoken valt het me op dat ze ‘altijd’ de grens opzoeken en er net overheengaan van wat toegestaan is. Daar word je toch ook moe van (zelfs als de helft slechts waar blijkt), daarom bestaan er regels. Hoe mooi die tent in dit geval dan ook blijkt te zijn, het is wederom uit die hoek. Maar de FF kan nu mooi het hele seizoen uitvieren. Dat is tijdwinst voor de FF.

 1. Het wordt tevens tijd dat die oude geimporteerde buurman per 1 September wordt opgeruimd,
  hij heeft als hobby, een hardwerkende ondernemer zoveel mogelijk dwars te zitten, terwijl hij nergens last van heeft, en alleen de buurt een beetje zit op te ruien, laat hij de rotzooi bij zijn huis eens opruimen, een woonwagenkamp ziet er beter uit

 2. Ik zie geen verschil tussen een tent van de Flierefluiter of van een kampeerder ???
  Maar nu hebben de buurtjes hun zin …..
  Tja gemeente , beetje gedogen mag ook wel met zo’n bedrijf , pure reclame voor Raalte !

 3. Die safari tent wordt van week tot week verhuurd ;
  De flierefluiter is geen camping;wekelijks zit deze vol; Als hierop niet op gehandhaafd moet worden dan hoef je dat nooit meer te doen; @ Marjan, Ik snap echt helemaal niets van jou reactie; De Flierefluiter probeert keer op keer iets; dit kost ook klauwen met geld

 4. Beste @Jos

  Over klauwen met geld gesproken: Wat denk jij dat het de Raalter gemeenschap gekost heeft om het betaald parkeren af te schaffen? Dát zou volgens de ondernemers immers dé oplossing zijn voor hun achteruitlopende nering? Niet dus!
  Vervolgens deugt er niets van de winkelomgeving en moet er ‘beleving’ komen. De gemeente peutert hiervoor een groot bedrag los bij de provincie en gaat samen met de ondernemers aan de slag om een plan te maken. Over klauwen met geld gesproken! Maar dáár hoor je niemand over! Maar wél moeilijk doen over één onnozele safaritent van een hardwerkende, zelf initiatief nemende ondernemer! Sorry hoor maar hier kan ik écht boos om worden!

 5. @Jos. De Flierefluiter is wél een camping met vergunning. Met keurige met bomen afgegrensde plaatsen. Als op de plaats van de safaritent een megacamper staat of een legertent zonder vloer is er niets aan de hand. Alleen omdat in deze tent een houten vloer ligt is het juridisch een bouwwerk en daarom niet volgens de voorschriften. Realistische regels moeten natuurlijk nageleefd worden maar in dit geval misbruiken de 2 “boze buren” de juridische mogelijkheden: Ik heb de situatie in ogenschouw genomen en deze tent is absoluut niet zichtbaar voor deze buren en ook niet vanaf de openbare weg. Duidelijk geval van pesterij. Voor onze gemeente die tussen 2 vuren zit is het ook een heel vervelende zaak, omdat toerisme een speerpunt in het toekomstig beleid is. De mensen die naar het speelparadijs gaan zullen niet zo snel gaan winkelen in onze dorpen, die op de camping staan wel. En er zal wat aan de leegloop van het platteland moeten gebeuren. Moet levend blijven en liefst zonder XTC labs.

 6. Ik ben gewoon jaloers op de Flierefluiter.
  Het lukt bij mij maar niet om zonder vergunning een carport of schuur te bouwen.
  Hoe doen ze dat daar toch? Het lukt ze iedere keer weer. Misschien moet de familie Pronk maar stoppen met de FliereFluiter en een adviesbureau beginnen: “Bouwen zonder toestemming, 100% garantie” Ik ben hun eerste klant.

 7. De Pronkies hebben Raalte reeds erg veel manuren en geld gekost. Geld van ons, de belasting betalers. Telkens weer belazeren ze de boel. Het wordt tijd de gehele tent te sluiten.

  flierefluiter – Zelfstandignaamwoord 1. een vrolijk, oppervlakkig persoon die zich niets aantrekt van normen en waarden en vooral lui en werkschuw is

  Volgens mij doen ze hun naam eer aan !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.