Presentatie boek over familie Heuven-Reimert

LUTTENBERG/DEVENTER – Oud Luttenberger Hein Heuven, thans woonachtig in Deventer, presenteert op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, zijn boek over de familie Heuven-Reimert. Dat gebeurt tijdens een feestelijke middag in Zaal Spoolder in Luttenberg. Dit is al het vijfde boek dat Heuven heeft geschreven over zijn familie en schoonfamilie. “En ook de laatste”, kondigt Hein meteen aan. Ditmaal volgt hij de stambomen van zijn moeders kant: de familie Reimert (afkomstig van het erf Norp in Luttenberg) en de familie Albers (afkomstig van het erf Klomp in Linderte).

Hoofdpersoon in deze familiekroniek is Everdina Theodora Reimert, de enige dochter van Herman Reimert en Johanna (Na) Albers. Toen ze nog heel jong was, overleden haar beide ouders. Haar vader overleed al toen ze nog maar een paar maanden oud was, terwijl haar moeder ruim vier jaar later stierf. Ze had slechts één broer, Jan, die 2,5 jaar ouder was en al op 30-jarige leeftijd overleed. Naaste familie heeft Everdina Theodora Reimert dus nauwelijks gekend, met uitzondering van twee grootmoeders, Everdina Klomp-Albers, die 79 jaar werd en Theodora Reimert-Kleine Wolthaar die de leeftijd van 72 jaar bereikte. Everdina had wel een groot aantal ooms en tantes, waarvan acht echtparen uit de Reimert-familie (afkomstig van het erf Norp in Luttenberg) en drie uit de Albers-familie. Neven en nichten waren er nog veel meer: zesenveertig uit de Reimert-familie en zeven uit de Albers-familie.

Op 19 oktober 1929 trouwde Everdina met Antonius Martinus Heuven, afkomstig van het erf Harms in de buurtschap (boerschop) van Luttenberg. Zij kwamen te wonen op een nieuw gebouwde boerderij aan de Twentseweg (nu Oude Twentseweg 26). Uit hun huwelijk werden elf kinderen geboren, waarvan één kind meteen na zijn geboorte al overleed. Ook alle twintig kleinkinderen, 42 achterkleinkinderen en zelfs twee achter-achterkleinkinderen komen aan de orde. Het boek bevat ook tal van herinneringen aan de oorlogsjaren. In het laatste hoofdstuk volgen nog twee verhalen over familieleden uit een ver verleden: bestuurder Gerrit Norp (1785-1854) en Johannes Jansman (1835-1907) die in Italië vocht in het leger van paus Pius IX.

Verhalen

Heuven heeft ruim acht maanden geïnvesteerd in zijn boek dat 150 pagina’s dik is en in full-color wordt uitgevoerd. “Het is hobby, interesse in geschiedenis en genealogie”, vertelt hij. “Ik ben begonnen met de stamboom, maar heb daarna vooral gekeken naar wat er te vertellen valt over de mensen die er deel van uitmaken. Ik heb bijzonderheden over ze opgezocht en daarover verhalen geschreven; over de oude generaties, maar ook over de huidige.” De presentatie begint om 14.30 uur. Iedereen is welkom, maar wel graag opgave vooraf. Dat kan op tel. 0570-614742, mob. 06-10215228 of e-mail: heinheuven@solcon.nl. Het boek, dat vooral bedoeld is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de genoemde Sallandse stambomen, kost 37,50 euro. Bestellen kan via de auteur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.