Plogging door Runningclub Lierderholthuis

.

LIERDERHOLTHUIS – Nadat vele RCL-ers afgelopen weekeinde uitstekende prestaties hebben geleverd tijdens de 4 Engelse Mijl en Halve Marathon in Zwolle, hebben de RCL-leden deze week opnieuw goede prestaties geleverd. Na de vele maanden van hard trainen voor de wedstrijden van afgelopen zaterdag had RCL deze week – met ondersteuning van de ROVA – alternatieve herstel-trainingen, in Zwolle-Zuid en rondom Den Alerdinck georganiseerd. En wel in de vorm van ‘plogging’. Het fenomeen plogging is een samentrekking van het Zweedse Plocka (betekent verzamelen) en jogging.

Voor de hardloopclub (Running Club Lierderholthuis (RCL) met ruim 250 leden in Zwolle, Heino en omstreken) betekende dit, dat alle RCL-ers tijdens het hardlopen ieder stuk zwerfafval (blikje, stuk plastic, sigaret en andere troep) opraapten en meenamen, om na afloop van de training op een goede manier door de ROVA te laten verwerken! Zowel in Zwolle-Zuid als rondom Den Alerdinck hebben de lopers verschillende routes tot zo’n 11 kilometer afgelegd en ondertussen deze routes mooi schoon gemaakt!

Naast de fysieke prestatie van hardlopen, bukken om iets op te rapen, verder hardlopen met een steeds zwaarder wordende afvalzak was er ook direct al een ‘beloning’ in de vorm van een steeds schoner wordende omgeving, het gezellig samenwerken aan een goed doel, opgestoken duimen van wandelaars en fietsers. Met gemengde gevoelens hebben de RCL-ers tijdens de twee trainingen best veel zwerfafval verzameld. Gemengde gevoelens omdat het fijn is mee te helpen aan een schonere wereld, maar aan de andere kant zou plogging niet nodig moeten zijn.

Gezien het resultaat van het ploggen en het enthousiasme van zowel de RCL-ers als de ROVA is de kans groot dat deze activiteit ook in de toekomst weer op de agenda van RCL staat.

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.