Optocht weer visitekaartje van Lemels Feest

LEMELE – Lemele maakt zich op voor een nieuwe editie van het Lemels Feest. Dat vindt dit jaar plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni. Het programma van dit tweejaarlijkse feest is voornamelijk gericht op Lemele en omgeving, maar het dorp probeert met de grote optocht op donderdagavond 20 juni de hele regio aan te spreken.

Het programma van het Lemels Feest begint donderdag 20 juni om 14.00 uur met een ouderenmiddag in Zaal Dijk. Om 19.30 uur start de grote optocht. Achttien versierde wagens rijden door het dorp, ondersteund door loopgroepen en muziek. De optocht passeert tweemaal het centrum van het dorp. “Bij tijd en wijle lijkt het wel carnaval in Lemele”, zo stelt de organisatie, het Oranje Comité Lemele. “De deelnemende straten trekken alles uit de kast om hun thema zo goed mogelijk uit te beelden!”

Aansluitend is het feest in Zaal Dijk, waar om 22.30 uur de prijzen van de optocht worden uitgereikt.
Vrijdagmiddag om 12.45 uur gaat het programma verder met de kindermiddag. Dat betekent allerlei spelletjes en activiteiten bij Zaal Dijk. Om 20.00 uur volgt daar ook de playbackshow. De achttien groepen die eerder meededen aan de optocht presenteren allemaal een act.

Zaterdagochtend om 10.30 uur volgt de Oranjebrunch in Zaal Dijk. Om 12.00 uur start de zeskamp (ook weer voor de eerdergenoemde achttien groepen). Om 21.00 uur volgt de prijsuitreiking bij Zaal Dijk. Welke straat/groep heeft dit jaar de meeste punten gehaald bij de optocht, de playbackshow en de zeskamp. Daarna volgt een feestje met de allround top 40/feestband Summerland.

Zondagochtend om 11.30 uur begint een feestelijke kerkviering in Zaal Dijk. Vanaf 14.00 uur wordt het feest afgesloten met een feestelijke middag in en om Zaal Dijk. Iedereen is welkom. Om 15.00 uur begint de jeugdvoorstelling ‘Bob en Berna gaan op reis’. Deze voorstelling is geschikt voor de basisschooljeugd tot en met groep 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.