Ook poorten in Salland geopend tijdens Dag van het Kasteel

REGIO – De Nederlandse Kastelenstichting houdt op 10 juni, Tweede Pinksterdag, voor de twaalfde keer de Dag van het Kasteel. Ook in Salland openen diverse havezaten (kastelen), buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor het publiek. Rond het jaarthema Over de Grens zijn er diverse activiteiten voor jong en oud.

In Salland haken onder andere Buitenplaats Spijkerbosch (foto) en De Haere in Olst en Den Alerdinck in Laag Zuthem aan. Acteur Mike Ho Sam Sooi presenteert in het kader van het programma Koloniale banden drie keer een voorstelling bij Buitenplaats Spijkerbosch. Die handelt over een plantage in Suriname. De voorstellingen beginnen om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten reserveren is verplicht. Zie daarvoor dagvanhetkasteel.nl/buitenplaats-spijkerbosch/. Om 10.30, 12.30 en 14.30 uur beginnen daar bovendien rondleidingen door de moestuin en boomgaard. Deelname is gratis. Iedereen kan bovendien vrij wandelen door het 38 hectare grote parkbos. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en vruchtensap. De poorten zijn geopend vanaf 10.00 uur.
Bij De Haere kan men die dag een expositie bekijken en deelnemen aan een fietsroute. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Den Alerdinck biedt een beperkt programma, de deuren zijn daar geopend van 13.00-17.30 uur.
Kasteelplaats Schuilenburg in Hellendoorn doet die dag van 10.00 tot 17.00 uur mee aan het programma Archeotrail. In het kader van dat programma vertellen historici en vrijwilligers op vier locaties de verborgen verhalen bij sporen van verdwenen kastelen. Tenslotte is er een speciale fietsroute langs kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in het Vechtdal. Voor meer informatie over het programma en de tijden zie staging2.dagvanhetkasteel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.