Ontwerp-omgevingsvergunning Noordmanshoek ter inzage

WIJHE – De eerste concrete stappen voor de gebiedsontwikkeling van het gebied Noordmanshoek in Wijhe zijn gezet. Het college van burgemeester en wethouders besloot op 11 juni om de ontwerp-omgevingsvergunning voor het zonnepark Noordmanshoek ter inzage te leggen. Het zonnepark wordt landschappelijk ingepast door onder andere een lang omloopbos en een losse haag. De ontwerp-omgevingsvergunning ligt van 20 juni tot en met 31 juli 2019 ter inzage. Iedereen kan een zienswijze indienen bij het college. Nadat de termijn is verlopen, besluit het college om al dan niet de omgevingsvergunning te verlenen.

Stichting De Noordmanshoek nam enkele jaren geleden het initiatief om het gebied Noordmanshoek te ontwikkelen. Specifiek voor de ontwikkeling van het zonnepark heeft de stichting coöperatie Goed Veur Mekare (GVM) ingeschakeld. GVM is de partij die het zonnepark gaat exploiteren.

Naast het zonnepark behelst het plan onder meer een voedselbos, een boomgaard, agrarische grond en een klein aantal woningen (havezathe). De plannen voor Noordmanshoek worden verder uitgewerkt. De verwachting is dat de uitgewerkte plannen/definitieve businesscase na de zomer naar het college en de raad gaan voor besluitvorming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.