Nieuwkomers in Raalte ondertekenen participatieverklaring

RAALTE – Dertien nieuwkomers in de gemeente Raalte hebben met succes het participatietraject afgelegd. Afgelopen donderdag ondertekenden elf van hen hun participatieverklaring, die zij vervolgens kregen aangeboden uit handen van wethouder Van Loevezijn.

Twee van de dertien waren verhinderd en ondertekenen hun participatieverklaring op een ander moment. Nieuwkomers zijn verplicht om binnen een jaar na binnenkomst in de gemeente Raalte dit traject te volgen, als onderdeel van de inburgering.

Naast lessen over kernwaarden (vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie) ging het ook over de gezondheidszorg in Nederland en werd gesproken over mogelijkheden om in Raalte vrijwilligerswerk te doen. Woningcorporatie Salland Wonen vertelde over woning- en tuinonderhoud. Consulenten van de gemeente Raalte gaven voorlichting over de minimaregelingen en begeleidingsmogelijkheden naar werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.