Nieuwe huur- en koopwoningen in Wijhe

.

WIJHE – In Wijhe kunnen elf huishoudens volgend jaar een mooie nieuwe plek krijgen om te huren. SallandWonen laat elf woningen bouwen voor één- en tweepersoonshuishoudens voor de sociale verhuur in de wijk Noorder Koeslag. Hiermee draagt ze bij aan haar doelstelling om voor alle soorten huishoudens voldoende goede woningen beschikbaar te hebben.

De woningen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject van Roosdom Tijhuis. De ontwikkelaar bouwt in de Noorder Koeslag meerdere woningen voor de verkoop. Daarnaast bouwt Roosdom Tijhuis in opdracht van SallandWonen elf sociale huurwoningen. Deze afspraak hebben Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis, en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen, op 13 juni bevestigd met een handtekening onder de koop-/aannemingsovereenkomst. Als alles meezit, start Roosdom Tijhuis in september met de bouwwerkzaamheden en worden de woningen in de eerste helft van 2020 aan SallandWonen opgeleverd.

Betaalbare woningen

De nieuwe huurders wonen er begin 2020, zo verwacht SallandWonen. De woningen worden aangeboden volgens het normale woningaanbodsysteem, via de website en de facebookpagina. De woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. Daarnaast zijn de woningen geschikt om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De voortgang van de bouw en de verhuur is te volgen op de website van SallandWonen onder het kopje: ‘Onze projecten’.

Leefbare omgeving

Noorder Koeslag is een ruim opgezette nieuwbouwwijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe, waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs- en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek. Deze 11 nieuwe woningen in Wijhe dragen bij aan de afspraken die SallandWonen met de gemeente Olst-Wijhe heeft gemaakt: in 2019 samen verder werken aan goed wonen in Salland.

Op de foto: Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis, en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.