Meer flexibiliteit bij uitbreiding Lierderholthuis

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het inrichtingsplan voor de tweede fase van de uitbreiding van Lierderholthuis. Om tegemoet te komen aan vragen vanuit de markt, is het bestemmingsplan herzien.

Het vorige plan bood alleen plek aan vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Inwoners van Lierderholthuis gaven echter aan graag meer flexibiliteit te willen. Zo bleek er behoefte aan minimaal een blok van drie rijtjeswoningen. Het nieuwe plan biedt plaats aan tien tot vijftien woningen (afhankelijk van het type waarvoor de belangstellenden kiezen).

Daarnaast voorziet het gewijzigde bestemmingsplan ook in een tweede ontsluitingsweg voor de wijk. Die is wenselijk in verband met mogelijke calamiteiten en de bouw van de nieuwe woningen. De gemeente houdt binnenkort een informatieavond over het nieuwe bouwplan. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt ter inzage. Als er verder geen bezwaren worden ingediend kan wat Raalte betreft de schop al snel in de grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.