Landbouwminister Schouten bezocht Maalkop in Heeten

HEETEN – Landbouwminister Carola Schouten woonde afgelopen vrijdagavond de locatietheatervoorstelling Maalkop in Heeten bij. De minister was in Heeten op uitnodiging van PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland die met deze voorstelling de psychische gesteldheid onder boeren voor het voetlicht wil brengen.

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer in psychische nood die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De voorstelling wordt al anderhalf jaar met groot succes opgevoerd in lege stallen. Maalkop is ontwikkeld in samenwerking met LTO Noord en Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). “‘Dat de minister van landbouw de voorstelling bijwoont, getuigt van het belang om aandacht te vragen voor de complexe omgeving waarin boeren moeten zien hun bedrijf overeind te houden’, zegt Rudie Haarman, bestuurslid bij LTO Noord afdeling Salland.

Ook Jannie Lamberts van ZOB-Oost was blij verrast met het bezoek van de minister. “Dit toont aan dat er een groeiende aandacht is voor de psychologische en sociale problematiek in de sector. Het is nu een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te blijven kijken naar het welzijn van onze boeren en hun gezinnen. Onze stichting is een luisterend oor voor boeren en tuinders met mentale problemen.”

Foto: Ruud Ploeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.