Keuze voor gratis Ribs & Blues pakt goed uit

RAALTE – Het was in de aanloop naar Pinksteren voor het bestuur van Ribs & Blues behoorlijk spannend. Het besluit om het festival drie dagen lang, ook de zaterdagavond helemaal gratis te maken betekent een inkomstenderving van minimaal 1 tot 1,5 ton aan entreegelden.

“Zakelijk gezien zou je zoiets nooit doen. Toch was het een weloverwogen keuze om niet meer mee te gaan in de race van steeds duurdere bands”, zegt voorzitter Ton Groot Beumer. Die keuze pakte goed uit; ongeveer 8500 bezoekers bezochten de gratis zaterdagavond. “Dit kunnen we verder uitbouwen,” weet de Ribs en Blues-preses die op de zonnige eerste pinksterdag een stampvolle Domineeskamp zag (foto).

Na de nodige Europese awards afgelopen jaren werd het Raalter festival nu beloond met de ‘Keep the Blues Alive Award 2019’ van de Dutch Bluesfoundation voor de grote bijdrage afgelopen 23 jaar aan de Nederlands bluesmuziek.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.