Kermis Heeten is een echt dorpsfeest

.

Met primeur puzzelwedstrijd en muziek van Superzeroes, Kroepin en Millennium Showband

HEETEN – Niet gewoon een kermis, maar een compleet dorpsfeest; de Oranjevereniging Heeten-Nieuw Heeten houdt tot en met zondag 16 juni de 86e editie van de Kermis Heeten.

“Echt een feest voor jong en oud. Van een optreden van het koor Just4Fun op woensdagavond voor de bewoners van de Stevenskamp tot de kinderbingo op zaterdagmiddag in de feesttent. En van de vrijdagmiddagborrel voor alle Heetense bedrijven tot het optreden van de band Kroepin zaterdagavond.”

Voorzitter Ton Olde Bijvank van de organiserende Oranjevereniging heeft er zin in. “Normaal houden we het tweede weekeinde van juni aan, maar dit jaar is het dan Pinksteren en Ribs & Blues in Raalte. Daarom hebben we het feest eenmalig een weekje opgeschoven. Het mooie is dat we zoveel vrijwilligers hebben, ook flink wat nieuwe aanmeldingen, van mensen die ons deze dagen willen helpen. Dat is in deze tijd niet altijd overal even makkelijk.”

Het programma is dinsdag al begonnen met de start van de Motor4Daagse van MC Free Wheels. Vanaf Kulturhus ’t Trefpunt (inschrijving tussen 18.00 en 19.00 uur) kunnen motorrijders een mooie toertocht van 100 kilometer maken. Een of twee keer aanhaken is ook mogelijk. Woensdagavond 12 juni verzorgt het koor Just4Fun uit Nieuw-Heeten vanaf 19.00 uur een optreden voor de bewoners van Stevenskamp, de aanleunwoningen en het Stevenserf. Op het programma staan Nederlandstalige meezingers, maar ook Engels- en Duitstalige liedjes

Puzzelen
Op donderdagavond 13 juni is er een kaartavond in de grote feesttent met kruisjassen en jokeren. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur en de start is om 19.30 uur. “En voor de eerste keer organiseren we deze avond een puzzelwedstrijd. Teams van vier personen moeten zo snel mogelijk een puzzel van 500 stukjes in elkaar zetten. Voor de winnaar is er een bijzondere hoofdprijs; dat team mag een jaar lang elke week drie lekkerbekjes op de markt halen”, vertelt Olde Bijvank. Het aantal groepen is beperkt. Aanmelding via puzzelen@kermisheeten.nl of 06-30169244. Deelname kost 4,50 inclusief koffie met wat lekkers.

Zero’s
Vrijdag 14 juni is de traditionele optocht voor de kinderen van de Heetense basisschool, hopelijk dit jaar met iets beter weer dan vorig jaar. Aansluitend wordt de vlag gehesen en de kermis geopend. Daarna begint de bekende ‘Vrijdagmiddagborrel’ voor bedrijven. “We hebben alle Heetense bedrijven aangeschreven. Iedereen is welkom, ook andere Heetenaren die met een goed humeur het weekend in willen. Vrijdagavond vanaf 21.00 uur komen de DJ’s van Superzeroes in actie voor iedereen die terugverlangt naar de tijd van TMF, Hyves & SMS. Een act met non-stop zero’s, dansplaatjes en bomvol o-ja-momentjes, zo hebben ze ons laten weten. De rest van de avond is voor DJ’s Danyl en Roy.”

Zaterdagmiddag 15 juni om 14.30 uur begint een kinderbingo in de feesttent. Deelname kost 1 euro en er zijn zes rondes, waarvan één superronde. Zaterdagavond vanaf 21.30 uur treedt de band Kroepin op met meeslepende medleys en verrassende mashups. De zes leden tellende band is in de regio de laatste jaren een begrip geworden. Net als de andere optredens is ook dit helemaal gratis.

Ontbijtbuffet
Zondagmorgen 16 juni begint om 10.30 uur het bekende ‘Kermisontbijtbuffet’. Dat kost 10 euro per persoon. Kinderen tot 6 jaar betalen 7,50. Het loopt flink storm, dus aanmelden is gewenst. Vanaf tien uur zondagmorgen is ook de inschrijving (5 euro) voor de solex- en brommertoertocht geopend. De deelnemers rijden om 11.00 uur weg.

Zondagmiddag kan er ook gefietst worden. De inschrijving daarvoor is tussen 13.00 en 14.00 uur en deelname kost 4 euro. In de feesttent is die middag de Millennium Showband te horen en zien. Olde Bijvank: “Tot hoe laat we deze zondag doorgaan? Zeg maar tot ergens tussen acht en tien uur ’s avonds. In Heeten houden we nu eenmaal van een mooi feestje.”

Kijk ook op staging2.kermisheeten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.