Jansen Heeten BV mag voor nieuwe schuur iets afwijken van het bestemmingsplan

RAALTE – Loon- en grondverzetbedrijf Jansen Heeten BV mag van het Raalter college van B&W voor de bouw van een grote kapschuur iets (zes meter) afwijken van het bestemmingsplan. Aangezien het bedrijf van steeds meer hogere machines gebruik maakt, is een bestaande schuur van het bedrijf aan de Weseperweg 49 niet meer geschikt. Daarnaast heeft Jansen Heeten BV meer behoefte aan opslagruimte. De nieuwe schuur wordt acht meter hoog.

De gemeente heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de bouw van de vervangende kapschuur (van 716 vierkante meter) in november 2018 ontvangen. In de plannen worden de bouwvlak- en de aanduidingsgrenzen voor de functieaanduiding ‘agrarisch loonbedrijf’ met zes meter overschreden. Jansen Heeten wil de oude schuur (van 830 vierkante meter) slopen. Daarnaast wordt er grond uitgeruild met de eigenaar van het naastgelegen perceel waarop een biomassavergistingsinstallatie van Biogas Heeten BV staat.
Met de plannen wordt het maximaal toegestane bebouwingsoppervlak niet overschreden. Doordat tussen bestaande bedrijfsbebouwing wordt gebouwd, heeft de realisatie van de kapschuur volgens de gemeente ruimtelijk weinig effect op de omgeving. De plannen liggen inmiddels voor een periode van zes weken ter inzage. Indien er geen zienswijzen worden ingediend, wil de gemeente met een Wabo projectbesluit afwijken van het bestemmingsplan.
Raalte wil een planschadeovereenkomst afsluiten met Jansen Heeten BV. Eventuele verzoeken om planschade kan Raalte zo verhalen op het bedrijf. De publicatie van de aanvraag omgevingsvergunning heeft niet tot reacties geleid. Daarnaast heeft de aanvrager de buurt geïnformeerd over het bouwplan en zegt hij geen bezwaren te verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.