In het zadel voor Strijd van Salland

HEINO – Niet alleen fietsers, wielrenners, mountainbikers, hardlopers, wandelaars en steppers maar ook ruiters zetten zich in voor Strijd van Salland op zondag 23 juni. Dat is best uniek! Er worden namelijk maar zelden ruiterroutes voor het goede doel georganiseerd. Dus kom vooral stappen, draven of galopperen! Alle donaties en sponsoring bij Strijd van Salland zijn voor 100% bestemd voor onderzoek in het Erasmus MC te Rotterdam. Deze CATNON-studie is een groot Europees onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren dat patiënten wereldwijd aangaat.

Sportiviteit, gezelligheid én livemuziek met collectors item

“Naast de ruiterroute hebben we ook tijdens deze vierde editie weer mooie fiets-, MTB-, wandel- en hardlooproutes uitgezet”, aldus de organisatoren van dit zowel sportieve als gezellige evenement. “Verder is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op het terrein bij Sportpark de Kampen in Heino.” Daar is de gehele dag van alles te doen. Er zijn allerlei kinderactiviteiten. Zo is Clown Knapie aanwezig en zijn er springkussens. ’s Middags zorgen The Euro’s voor een aanstekelijk live-optreden. “Daar moet je natuurlijk gewoon bij zijn! Zeker omdat HJ Bökkers samen met de Euro’s zal spelen. Ze maakten samen een nummer: De Strijd. De single daarvan is alleen die dag verkrijgbaar. Een echt collectors item dus!”

Steun in de rug

Daarnaast kunnen groot en klein bij de feesttent gezellig een drankje en een hapje komen doen. De organisatie: “Dan kun je meteen al onze deelnemers aanmoedigen. Al die fietsers, hardlopers en wandelaars keren namelijk dankzij onze speciale klaverbladroutes steeds opnieuw terug op het terrein.” Presentatoren Jort&Sander, Wilco van Dam en Matthijs Polstra zorgen ervoor dat al die sportievelingen steeds weer hartelijk onthaald worden. Ook zorgen ze voor de broodnodige steun in de rug wanneer er spontaan nog een route aan vast geknoopt wordt! “Je zult niet de eerste zijn die ter plekke besluit om nog een extra lus te wandelen of te fietsen.” Vanuit het Erasmus MC doet een eigen team mee. Verder gaat Team Bökkers met een grote groep meewandelen.

Mooie ruiterroute

Voor paard en ruiter is er een mooie route die vooral over zandwegen gaat. Deze recreatieve ruiterroute tijdens Strijd van Salland is ongeveer 15 kilometer lang. Openbare wegen worden zoveel mogelijk vermeden, maar er valt niet aan te ontkomen op bepaalde stukken van de route. Daarom dienen alle deelnemende paarden zadelmak te zijn. “Deze route is vooral: genieten van de mooie omgeving. Zo voert de ruiterroute langs enkele landgoederen. Speciaal voor ons wordt het gedeelte van landgoed Windesheim dat in de Velner ligt, opengesteld”, melden de organisatoren. Een bezemploeg zorgt ervoor dat de paden er weer netjes bij liggen als de ruiters zijn gepasseerd.
Bij Strijd van Salland op zondag 23 juni is iedereen, ook niet-deelnemers, welkom. De opening is om 9.00 uur. Daarnaast is er de hele dag rond de feesttent op Sportpark de Kampen in Heino van alles te doen: aanmoedigen, livemuziek van The Euros, springkussens, hapjes en drankjes. Opgave en informatie op staging2.strijdvansalland.nl

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.