Herman Janssen brengt dichtbundel ‘Een glimlach en wat ongemak’ uit

RAALTE – Herman Janssen uit Raalte presenteert op zaterdag 15 juni zijn dichtbundel ‘Een glimlach en wat ongemak’. De bundel is vanaf die dag (exclusief) verkrijgbaar bij de Bruna in Raalte. Herman zit die dag zelf vanaf 10.30 uur bij de boekenzaak om zijn bundel te signeren. Het boekwerk kost 10 euro.

Herman heeft bij het maken van de bundel samengewerkt met zijn zoon Marc-Jan, die tekeningen maakte bij de gedichten, en zijn schoonzoon Bart die de bijbehorende foto’s maakte. Herman kijkt op de voorkant expres wat bedenkelijk. Zijn blik zweeft tussen ‘glimlach en ongemak’, net zoals de onderwerpen waarvoor hij kiest. De ene keer beschouwend humoristisch, de andere keer wat zwaarder, zoals de gedichten ‘De nacht’, ‘Mister Parkinson’ en ‘Angst’. De vergankelijkheid van het bestaan lijkt een terugkerend thema in zijn werk. De bundel bevat circa vijftig gedichten.
Herman was tijdens zijn werkzame leven directeur van de Zonnehof in Raalte. Daarna werd zijn motto: ‘onderweg zijn is ook een vorm van wonen’. Mede omdat hij dertien keer met zijn vrouw naar Santiago de Compostela liep. Daarnaast is hij gedichten gaan schrijven. De onderwerpen kwamen vaak aanwaaien tijdens zijn wandeltochten. Eerder publiceerde hij in de bundel ‘Ik ben op weg gegaan’ van het Vlaams Compostelagenootschap (2012). Hij werkte vorig jaar mee tijdens de Week van de Amateurkunst in Raalte. Daarnaast maakt zijn gedicht ‘Vertrouwen’ ook deel uit van de tentoonstelling ‘Het mysterie van het leven’, die vanaf 15 juni te zien is in de Plaskerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.