Heino wil grotere recreatiefunctie centrum

RAALTE – Het projectteam dat zich bezighoudt met de centrumontwikkeling van Heino wil dat Heino ook een aantrekkelijk recreantendorp wordt. Dit naast de functie van ‘boodschappendorp’. Dat is een van de aanbevelingen die voortvloeien uit de visie Centrumontwikkeling die het projectteam heeft opgesteld.

“Heino heeft het qua centrum voor 75 procent heel aardig voor elkaar, maar her en der heeft het nog kwalitatieve versterking nodig”, zo concludeert het projectteam. Wat de boodschappenfunctie betreft, zet het team in op een compacter winkelgebied en verbetering van de sfeer en de verkeersveiligheid.

Voor de ontwikkeling van de recreatiefunctie wil de projectgroep zich onder andere aansluiten bij de door Marketing Salland in ontwikkeling zijnde ‘Slingers van Salland’, vijf fietsroutes van in totaal 200 kilometer die de dorpen in Salland thematisch verbinden. Dennis Melenhorst, wethouder Economische Zaken van de gemeente Raalte, is blij met de visie. “Het projectteam heeft mooi werk afgeleverd. De stip aan de horizon is gezet, nu op naar de uitvoering.”

Constructief
De visie is een vervolg op de in 2017 gesloten ‘RetailDeal’ tussen de gemeente Raalte en de provincie Overijssel. Onder voorzitterschap van Arnoud Wierdsma ging het projectteam aan de slag. Het projectteam wordt gevormd door afgevaardigden van Plaatselijk Belang Heino, Heino Aktief, de Winkeliersvereniging Heino en de gemeente. Via een interactief traject werd met een groot aantal inwoners, ondernemers en toeristen van Heino gesproken over de gewenste toekomst van het centrum. Centraal stond de regionale ontwikkeling en positionering van het centrum van Heino tot 2024, zodat de koopkracht behouden blijft en de toestroom van lokale en regionale consumenten wordt versterkt.

Arnoud Wiersma: “De afstemming met de gemeente verloopt zeer constructief. Twee specialisten van de gemeente nemen als adviseur deel aan het projectteam en zijn dus heel nauw betrokken bij de visievorming. Samen zijn we op dit moment met derden in overleg voor ondersteunende budgetten voor de uitvoering van de visie”.

Op donderdag 4 juli vindt vanaf 19.30 uur een Rond-de-tafel-bijeenkomst over de Centrumontwikkeling Heino plaats in het gemeentehuis. Deze bijeenkomst is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. De agenda en de visie zijn te vinden op staging2.raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.