Hartekind Collecteweek – Helpt u mee in de gemeente Raalte?

RAALTE – In de week van 1 juli tot en met 6 juli is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. In deze week gaan ruim 300 vrijwilligers van Stichting Hartekind langs de Nederlandse deuren om fondsen te werven voor (aangeboren) hartafwijkingen bij kinderen. Onder hen zijn ook (volwassen) Hartekinderen. De opbrengst van deze collecte wordt ingezet om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren.

Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen drie kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

Wilt u meehelpen in de gemeente Raalte geef u dan op bij Yara Grote Ganseij: ygganseij@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.