Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder Water

REGIO – Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Ben jij tussen de 14 en 16 jaar, heb je interesse in de waterwereld en wil je meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij het werk van WDODelta, meld je dan zeker aan! Dit doe je overigens niet alleen, maar met collega-jeugdbestuurders van andere waterschappen uit heel Nederland.

Wat ga je doen?

Als jeugdbestuurder ben je ‘jongerenambassadeur’ van het waterschap. Je wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en je denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Dat is erg divers: van het versterken van dijken tot aan het schoonmaken van rioolwater en van het aanleggen van waterbergingen tot aan het vangen van muskusratten. Daarnaast werkt het waterschap aan maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en levert het een bijdrage aan duurzaamheid en de circulaire economie.
Als jeugdbestuurder ga je vier keer per jaar naar een bijeenkomst van het landelijke jeugdwaterschapsbestuur en neem je deel aan landelijke en regionale activiteiten. Hierbij spreek je de ene keer met leden van de Tweede Kamer en een andere keer is er ‘gewoon’ een gezellige (water)activiteit. Met je school worden afspraken gemaakt wanneer er een bijeenkomst onder schooltijd valt.

Kortom, wil jij je kennis en je netwerk verbreden, alvast bestuurservaring opdoen en een gezellige en leerzame tijd hebben? Stuur dan voor vrijdag 5 juli een e-mail met je motivatie naar lerenoverwater@wdodelta.nl of bel naar 088-233-1200. Wie weet, nodigen we jou uit voor een kennismakingsgesprek!

Meer informatie op staging2.jeugdwaterschap.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.