Gewoon Carolien: De kerken in Salland leren luisteren

De kerk is voor mij een fijn gebouw. Als ik er kom, kom ik altijd nog meer tot rust. Er komt een soort kalmte, een bezonnenheid in mij en om me heen.

In de loop van de jaren heb ik de verschillende kerken in Salland al mogen bezoeken; De S.Cornelius in Luttenberg, Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Marienheem, de Heilige Joseph in Nieuw-Heeten, De H. Sebastianus in Haarle, De Maria Onbevlekt ontvangen in Heeten, de H. Marcellinus in Broekland en natuurlijk de H Paulus, de Medina Moskee, de vrije katholieke kerk en de prachtige Kruisverheffing in Raalte.

Hoewel ik het samen zijn in de kerken mooi vind, ga ik niet vaak naar een mis. Mijn ouders zijn gelovig en kerkelijk opgevoed, zij hebben dat in de opvoeding ook vanuit vrijheid meegegeven. Ik ben gedoopt en gevormd. Door de kerkelijke basis heb ik mij steeds meer kunnen laten leiden door de Goddelijke kracht in mijn hart en wezen en merkte ik dat God, het Allerhoogste overal is. En heb ik het steeds meer en anders leren luisteren, zijn stem en kracht leren ontvangen. Ook als ik een tijd niet heb (kunnen en/of willen) luisteren. Elke keer opnieuw bidden, vragen stellen, danken en ontvangen.

Toch blijft de kerk een waardig gebouw, waar het Goddelijke zeer nabij is. Waar vaak om hulp en steun is gebeden. Er wordt vaak dankbaarheid gegeven aan het leven. Er worden vanuit liefde en aandacht prachtige activiteiten gedaan. Ik merk dan in zo’n gebouw dat er veel lichtbollen aanwezig zijn en soms zijn er prachtige lichtverschijnselen. Veel gelovigen vragen om licht en hulp van het Goddelijke. Maar als het licht en de energie voor hulp en steun zich vertonen, vergeten ze soms te ontvangen of kunnen ze het nog niet ontvangen. Dat blijft dan een soort van hangen in de kerk.

Het is belangrijk om de vermogens te ontwikkelen om antwoorden en hulp te ontvangen. Door er aandacht en oplettendheid aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je lichaam vergelijkbaar met een zeer gevoelig apparaat gaat trillen als je wens verhoord gaat worden. Of gaat trillen als het oude losgelaten mag worden,zodat iets nieuws ontvangen kan worden.

Luisteren naar het Allerhoogste betekent zo veel als mogelijk klaar zijn om te ontvangen, open zijn voor Dat wat er is. De ontvangstapparatuur steeds gevoeliger ontwikkelen, subtieler luisteren en steeds meer verlichten.

Kijk op staging2.carolienjonkman.nl en reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.