Geslaagde lustrumviering van Parkinson Café Deventer

REGIO – Op 12 februari 2014 werd het 36e Parkinson Café in Nederland en tevens het eerste van de provincie Overijssel geopend in Deventer. Het eerste lustrum werd dit jaar in februari gevierd met de theatervoorstelling Kristallen Tranen van acteur, theatermaker en entertainer Hans Holtslag.

Op 12 juni werd opnieuw aandacht besteed aan het 5-jarig bestaan van Parkinson Café Deventer. Nu werd door de aanwezigen genoten van een high tea en werden de mensen die geholpen hebben met de oprichting van het Café en de medewerkers van het eerste uur in het zonnetje gezet. Niet iedereen die persoonlijk werd uitgenodigd kon aanwezig zijn. Dit door vakantie, werk of een andere redenen. Wel kwamen er via de mail mooie reacties binnen. Kees Vedder, destijds manager revalidatie en behandeling bij zorggroep Solis, locatie PW Janssen heeft in 2014 de officiële opening gedaan. Hij schreef: “Ik vond het erg leuk om betrokken te zijn geweest bij de opzet. Ik denk er met warme gevoelens aan terug en wens jullie een mooi lustrum toe.” Collega Margot Herbrink, in 2014 communicatiemedewerkster heeft gezorgd voor publicatie in de lokale en regionale kranten en dat Parkinson Café Deventer is opgenomen in de sociale kaart van Deventer. Zij schreef: “Ik wens jullie een mooie bijeenkomst en veel succes verder met alle activiteiten.” Marcelle Barion, tot 1 september 2015 Interim Provinciaal Coördinator, en zeer betrokken bij de oprichting en de eerste anderhalf jaar, schreef: “Annie, ik hoop voor jou en het team dat velen aan de uitnodiging gevolg zullen geven en dat de dag waarop jullie met elkaar feestelijk het 5-jarig bestaan vieren, heel geslaagd zal zijn.”

Degenen die wel aanwezig waren werden door coördinator Annie Overmars-Groen bedankt en kregen een boeket aangeboden. Deze keer geen bloemen van Bloemen Korbeld, maar een thee/chocolade boeket van de Wereldwinkel. Dit werd zeer gewaardeerd. De eerste persoon die werd bedankt was Miriam Leenders, de activiteitencoördinator van de Parkinson Vereniging in Bunnik. De Parkinson Cafés zijn namelijk een initiatief van en worden mede mogelijk gemaakt door de Parkinson Vereniging.

Ook was er een bedankje voor Marloes Nijenhuis-Stapelbroek, coördinator van ParkinsonNet regio Deventer, voor de ondersteuning door haar en haar collega’s. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ruim 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinson verpleegkundigen), verdeeld over 69 regio’s zijn aangesloten bij dit netwerk. Verder werden Hermien Oudenampsen, hoofd dagbehandeling bij het PW Janssen en Angeline Morssinkhof, in 2014 projectmanager Welzijn, bedankt. Hermien is vanaf de voorbereiding tot heden betrokken bij het Parkinson Café. Angeline heeft de eerste aanvraag voor subsidie bij de gemeente Deventer gedaan. Na de eerste toezegging voor het jaar 2014 heeft Parkinson Café Deventer ieder jaar weer mogen rekenen op een subsidie van de gemeente Deventer.

Ook oud medewerkers Maria van Bavel, Riet de Jong en het echtpaar Ben en Mariet Mekenkamp werden bedankt en verrast met een thee/chocolade boeket. Daarna werd ook Annie zelf bedankt en zij kreeg dezelfde attentie.
De oud-medewerkers Kees Vanwesenbeek, Wim Grondhuis en Loes ter Harmsel, voormalig Provinciaal Coördinator Overijssel Marisca Hutten en de mensen die hebben geholpen bij de oprichting van Parkinson Café Deventer: Willeke Onstenk, Marcelle Barion, Kees Vedder, Stefan Kok en Margot Herbrink die allen niet aanwezig konden zijn, zullen een bedankje per post krijgen. Kortom; het was een zeer geslaagde en lekkere bijeenkomst in De Blauwe Zaal van het topzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen in Deventer-Colmschate.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.