Gerrit en Klaasje Polman uit Heino zestig jaar getrouwd

RAALTE/HEINO – Gerrit en Klaasje Polman-Konterman vierden vorige week hun 60-jarig huwelijk. Het stel woont momenteel in Heino. Burgemeester Martijn Dadema kwam even langs om het echtpaar te feliciteren.

Klaasje zag op 5 juli 1934 het levenslicht in Staphorst. Gerrit werd op 9 oktober 1936 geboren in de buurtschap Genne (toen gemeente Zwollerkerspel). Ze ontmoetten elkaar op tweede paasdag 1956 bij uitgaansgelegenheid Takens in Balkbrug. Klaasje werkte toen op de boerderij van haar ouders en Gerrit zat in militaire dienst. Na drie jaar, op 28 mei 1959, trouwden ze in de gemeente Nieuwleusen.

Het eerste half jaar woonden ze bij de ouders van Gerrit in. Uiteindelijk kochten ze een huis in Frankhuis (gemeente Zwollerkerspel). Het stel kreeg vier dochters, negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Na tien jaar, de jongste dochter was net geboren, verhuisden ze naar Zwolle. Gerrit werkte altijd als vrachtwagenchauffeur. Hij vervoerde ijzer dat werd gebruikt voor de bouw van huizen, bruggen etc. Klaasje was aanvankelijk huisvrouw, maar toen de jongste naar school ging, vond ze werk als verkoopster. In 1987 verhuisden ze naar Laag Zuthem.

Na hun pensioen zijn beiden actief gebleven, zowel sportief als op sociaal gebied. Ze hebben een uitgebreide kennissenkring; fietsen heel Nederland door op hun elektrische fiets en gaan maandelijks op de zaterdagavond naar de dansclub in Ankum. Gerrit is daar al 21 jaar verantwoordelijk voor de muziek. Verder is hij al jaren actief bij de schietsportvereniging in Dalfsen.

Klaasje is al jaren vrijwilligster bij Het Wooldhuis, waar zij regelmatig in het winkeltje te vinden is en elke maandagmiddag met de breiclub breit voor het goede doel. Ook breit zij voor de kinderen en kleinkinderen, en dan vooral de warme Noorse sokken. En moet er een broek (korter) gemaakt worden, dan haalt Klaasje de naaimachine tevoorschijn.

Met de caravan achter de auto hebben ze veel gezien van Europa en ook nu de caravan er niet meer is, gaan ze nog regelmatig samen op pad, met de fietsen achterop de auto en nu lekker overnachten in een hotel. Sinds november 2015 wonen ze met veel plezier aan de Kloostermanshof in Heino. Ze zijn beiden nog in goede gezondheid, wat vooral te danken is aan hun zeer actieve levensstijl. De kinderen en kleinkinderen wonen allemaal in de omgeving van Heino, waardoor het makkelijk is om spontaan de fiets te pakken en ze een bezoekje te brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.