Gerrit en Gerrie Nijenhuis vieren 60-jarig huwelijk

RAALTE/BROEKLAND – Gerrit en Gerrie Nijenhuis uit Broekland vierden vorige week hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Dadema kwam even een bakkie doen bij het echtpaar. Gerrie komt uit Pleegste; Gerrit is geboren en getogen op de boerderij (aan de Pleegsterdijk) in Broekland waar het stel nu nog woont.

De twee leerden elkaar kennen in 1956. In 1959 trouwden ze. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, zeven kleinkinderen en één achterkleinkind. Hun hele leven staat en stond in het teken van het werken op de boerderij. Gerrie heeft altijd trouw meegeholpen, mede omdat Gerrit in de jaren vlak na hun trouwen ook nog een ‘melkrit’ had. Dat was dus ’s ochtends en ’s avonds vroeg weg om de melkbussen bij de boeren op te halen en die naar de toenmalige melkfabriek te brengen. Gerrie was dan degene die het werk in ‘het achterhuis’ moest doen, maar daarnaast ook de huishouding nagenoeg in haar ééntje deed.

Aan hobby’s kwamen ze dan ook niet echt toe. Gerrie is lid van de vrouwenvereniging Passage waar ze één maal in de maand naar toe gaat. Ze mag graag, naast het meehelpen op de boerderij, handwerken en in de tuin werken. De laatste jaren laat haar fysieke gesteldheid haar enigszins in de steek, zodat dit alles wat op een laag pitje is gezet, echter de interesse is er nog steeds Gerrit’s grootste hobby is het werken op de boerderij, wat hij overigens nog steeds doet. Hij melkt elke dag, weliswaar met hulp van zoon Gerrit, de koeien en verricht daarnaast nog het werk op de trekker. Want trekkers en machinerie daar raakt hij niet over uitgesproken. Jarenlang heeft hij ook loonwerk verricht.

Aan dagjes uit of vakantie hadden ze geen behoefte. Hooguit één dag per jaar met de kinderen naar Slagharen of Hellendoorn. En het stel reisde ook enkele keren naar het buitenland, hetgeen de twee overigens prima beviel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.