Gemeente Olst-Wijhe verbiedt oplaten van ballonnen

OLST-WIJHE – Het oplaten van alle soorten ballonnen is voortaan verboden in de gemeente Olst-Wijhe. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond. Al eerder besloot de raad het oplaten van de zogenaamde wensballonnen te verbieden in verband met brandgevaar. Nu geldt het verbod dus voor alle ballonnen.

Als reden noemt de gemeente dat het oplaten van ballonnen die in de natuur terechtkomen, ernstige schade toebrengt aan dieren, natuur en milieu. Ballonnen breken niet af en dieren kunnen de resten aanzien voor voedsel. Als ze de resten opeten, raken hun magen verstopt. De linten die soms aan ballonnen hangen kunnen dieren verwonden of erger als zij hierin verstrikt raken.

Burgemeester Ton Strien: “We moeten geen afval op straat of in de natuur achter willen laten. Niet in Olst-Wijhe, maar ook elders niet. Ballonnen komen ergens terecht, in het plantsoen, het weiland of in het water. Dat is schadelijk voor de natuur en de dieren. Dat wil toch niemand? Ik heb het vroeger natuurlijk zelf ook gedaan, maar het is niet meer van deze tijd. Daarom ben ik blij dat de raad nu besloten heeft om het oplaten van ballonnen niet langer toe te staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.