Geen 70, maar 115 meedenkers voor omgevingsvisie Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte zocht zeventig inwoners, die mee willen helpen met het opstellen van de nieuwe omgevingsvisie, maar de belangstelling was zo groot dat het er uiteindelijk 115 zijn geworden. Raalte moest zelfs ‘nee’ verkopen aan een aantal gegadigden.

“Overweldigend”, noemen burgemeester Martijn Dadema en wethouder Wout Wagenmans de belangstelling. De visiemakers, zoals de gemeente ze noemt, zijn dinsdag voor het eerst bij elkaar gekomen.

De visiemakers investeren vier avonden om mee te werken aan een visie op de toekomst van de leefomgeving in de gemeente Raalte. Hoe ziet de horizon van Raalte er in 2040 uit? Aan de hand van inhoudelijke informatie en scenario’s gaan zij in gesprek. Ook consulteren zij een breder publiek. De toekomstbeelden worden in het najaar voorgelegd aan de gemeenteraad. Zij zijn verantwoordelijk om de visie van de gemeente Raalte vast te stellen en eventuele dilemma’s af te wegen.

“De visiemakers wonen, werken of recreëren allemaal in de gemeente Raalte”, zo stelt de gemeente in een persbericht. “Het zijn dromers, doeners of denkers die open staan voor het gesprek met anderen.” Naast de 115 visiemakers wil Raalte ook nog de middelbare schooljeugd laten meedenken. Wethouder Wout Wagenmans is te spreken over het fanatisme van de visiemakers. “Laatst stond er een man uit de buurt bij me aan de deur. Hij had zich ook opgegeven. Hij kon echter een avond niet. Toen ik hem vertelde dat het eigenlijk wel de bedoeling was dat hij er die avond was, besloot hij om zijn planning maar om te gooien. Geweldig toch!”

Eerder spraken medewerkers van de gemeente met in totaal 1079 inwoners over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van hun omgeving. Hieruit heeft de gemeenteraad drie kernopgaven vastgesteld: hoe moet vorm worden gegeven aan de ontwikkelingen in het buitengebied, zodat het een prettige plek blijft om te wonen, werken, ondernemen en recreëren; hoe moet de gemeente haar wijken en dorpen leefbaar, sociaal sterk en levensloopbestendig houden en tenslotte: wat is de Raalter identiteit en welke kansen moeten er benut worden als het gaat om leven, werken, ondernemen en recreëren?
Lees meer op raalte.nl/onzeleefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.