Home / Nieuws / Fietsers in het centrum van Raalte

Fietsers in het centrum van Raalte

RAALTE – De gemeente roept inwoners op om niet te fietsen in het centrum. Tussen 11 juni en 23 juni wordt er extra toezicht gehouden op dit gedrag. Het centrum van Raalte is een wandelgebied, waar de fietser buiten openingstijden van de winkels welkom is. Het winkelend publiek en winkeliers ervaren dat er binnen openingstijden toch vaak gefietst wordt in het centrum. Dit zorgt voor overlast. Met de fiets de korte route nemen via het centrum van Raalte of snel even naar die ene winkel. Het is voor velen herkenbaar en het lijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Toch kan dit leiden tot vervelende situaties, met name voor ouders met kinderen of ouderen.

Om dit aan te pakken gaat de gemeente Raalte samen met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) en studenten van Landstede Zwolle aan de slag. Van dinsdag 11 juni tot en met zaterdag 23 juni wordt er op alle dagen dat de winkels open zijn intensief gesurveilleerd door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en student-boa’s van Landstede. De actie wordt in het najaar herhaald.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

One comment

  1. niet alleen de fietsers op de bon, maar er rijden ook mensen in een scootmobielen die denken dat ze alles zijn zij hebben ook een slakje op hun mobiel en die moeten ze gebruiken. die moet je ook op de bon slingeren.
    dan leren ze daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.