Expositie Mysterie van het Leven in Plaskerk

RAALTE – Van 15 juni tot 10 augustus is de expositie ‘Mysterie van het Leven’ te zien in de Plaskerk in Raalte. De organisatie Kunst in de Kerk heeft ruim dertig kunstenaars uit de gemeente Raalte benaderd met de vraag of ze een werk konden maken met dit thema als uitgangspunt. Dat heeft geleid tot diverse inzendingen: van schilderijen tot keramiek, van bloemwerken tot naaldkunst, van poëzie tot foto’s, van glaswerk tot installaties.

Wat de expositie bijzonder maakt, is dat de kunstenaars iets hebben aangegeven over hun gedachten bij het maken van het kunstwerk. De organisatie verwacht dat dit gemakkelijk kan leiden tot een gesprek over het thema en het kunstwerk.
Ook scholen in de gemeente Raalte zijn bij de expositie betrokken. Leerlingen van basisschool De Gouden Emmer uit Heino hebben van keramiek een ontmoetingszuil gemaakt. Leerlingen van Havo 2 van het Carmel College Salland hebben in de lessen levensbeschouwing gesproken over wat het mysterie van het leven voor hen betekent. Dit heeft geleid tot slogans die geschilderd zijn op de tafels in de koffiehoek van de expositieruimte.

Bram

Gerard te Wierik uit Raalte haakt aan met de installatie God Only Knows. Die bestaat uit een video, een drieluik (drie schilderijen) en een vergulde foetus. Met de installatie gaat hij dieper in op de gevolgen van menselijke beslissingen voor de natuur. Gerard maakte de installatie niet alleen. Hij kreeg hulp van de jonge Raalter kunstenaar Bram de Krosse. Gerard maakte de video en het drieluik, Bram was verantwoordelijk voor het idee van de foetus. Bram mocht zelf het eindresultaat niet meer zien. Op zondag 3 maart dit jaar overleed hij aan de gevolgen van een hersentumor. “Maar tot aan zijn dood heeft Bram meegedacht over dit bijzondere gezamenlijke project”, stelt Gerard.

De expositie Mysterie van het Leven is elke woensdag (9.30-13.00 uur), vrijdag (13.00-17.00 uur) en zaterdag (11.00-15.00 uur) geopend. Eventueel is het ook mogelijk om de expositie buiten die tijden te bezoeken. Gezelschappen kunnen voor afspraken mailen naar kunstindeplaskerk@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.