Eerste editie Theater aan de Vijver

.

RAALTE – Op zondag 30 juni vindt de eerste editie van het gloednieuwe festival Theater aan de Vijver plaats, naast het HOFtheater in Raalte. Dit festival wordt een middag uit voor het hele gezin en staat in het teken van theater, kunst en cultuur. Een muzikale voorstelling in een vogelhuisje… een kunstwerk maken vanaf de fiets… bowlen in een groene oase… En vanaf een strandstoel aan het water genieten van een hapje, drankje en muziek. Het festival wordt georganiseerd door het HOFtheater, die met dit festival jong en oud in aanraking wil laten komen met bijzondere uitingen van kunst en cultuur.

Voor jong en oud

Voor de jongste kinderen is er onder andere de voorstelling ‘Molletje Bim’ van Koekla. Molletje Bim beleeft een spannend avontuur boven de grond. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan terecht in het Vogelhuistheater voor de ‘Gevleugelde Vertellingen’ van Mees. Mees is gek op mooie verhalen. In een goed verhaal kan ze even wegdromen, even de werkelijkheid en alledag ontsnappen. In het Vogelhuistheater – misschien wel het sfeervolste kleine theatertje van Nederland – sleept Mees je mee in haar verhalen, ondersteunt door haar gitaar en vergezeld door rake liedjes.

Muziek

Op het Passiepodium klinken de muzikale klanken van 4Tune Vocals, Lovers & Lions en Bluegrass Boogieman. 4Tune Vocaal zingt sfeervolle, meerstemmige popsongs van Adele tot Marco Borsato, a capella gezongen of met begeleiding van piano of gitaar. Lovers & Lions is een jong country/americana trio met songs recht uit het hart. Bluegrass Boogieman bestaat uit vijf gepassioneerde muzikanten/zangers om een old time microfoon. Zij voeren het publiek terug naar de jaren 50 en 60 met de grote successen van Johnny Cash, Hank Williams en John Denver. Toch wordt er ook af en toe een uitstapje gemaakt naar de rock and roll en de popmuziek met een connectie tot de oorspronkelijke countrymuziek (Bijvoorbeeld Elvis Presley).

Kidsarea met eigen botenrace

Daarnaast zijn er diverse activiteiten op het groene festivalterrein naar de vijver. In het hamsterrad krijgen bezoekers de nodige beweging om hun favoriete LP te horen, in de kidsarea doen kinderen mee aan hun eigen botenrace of kunnen ze een potje bowlen. Door te trappen op speciale fietsen maken kinderen de meeste bijzondere kunstwerken. Bovendien kunnen de echte durfals een rondje over de vijver lopen in aquaballen.
Het festivalterrein en vele activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de theatervoorstellingen moet je een kaartje kopen. Het festival vindt plaats op zondag 30 juni naast het HOFtheater in Raalte van 13 tot 17 uur. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaartjes voor de voorstellingen op staging2.HOFtheater.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.