Zomerfestival Boskamp: Sallands dorpsfeest waar iedereen welkom is

Zomerfestival Boskamp breidt op zaterdagavond uit met opblaastent voor DJ Henk Jan Smits

BOSKAMP – Een van de grotere Sallandse dorpsfeesten waarbij iedereen, van jong tot oud, uit het eigen dorp of (ver) daarbuiten welkom is; van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni vindt het Zomerfestival Boskamp plaats op het terrein aan de Dingshofweg.

“Na het Zomerfestival Boskamp vorig jaar hebben we een enquête gehouden”, zo vertelt Nienke van Vreden namens de organisatie. “Daaruit bleek dat ook de iets oudere groepen graag een leuke zaterdagavond willen. Daarom staat er nu een grote opblaastent in de vorm van een kerk op het terrein. Daarin draait DJ Henk Jan Smits vooral muziek uit de jaren 70 en 80. Dat past heel goed bij ons dorpsfeest dat vanaf het allereerste begin voor alle groepen uit het dorp is geweest.” Wanneer dat begin precies was, dat wordt door het bestuur nog bekeken. “We hadden het er pas nog over, maar volgend jaar is het waarschijnlijk de 60e keer.”

Het achtkoppige bestuur van het Zomerfestival Boskamp mag deze editie weer rekenen op een heleboel vrijwilligers die helpen bij de vele programmaonderdelen. “We hebben geen last van een tekort. Soms stopt er wel eens iemand, maar dan pakt iemand anders het gewoon weer op. Vorig jaar, toen we voor de eerste keer naar het nieuwe terrein aan de Dingshofweg gingen, waren er meteen een heleboel mensen die hielpen bij de aankleding. En alle dagen zijn er overal vrijwilligers die helpen. Dat is toch het mooie van een hecht dorp als de Boskamp waar we van een feestje houden. Kijk ook maar naar het carnaval bijvoorbeeld.”

Pubquiz
Veel programmaonderdelen zijn in de loop der jaren wel veranderd of aangepast. Zo is de beruchte greppeltocht van vroeger vervangen door de Pubquiz. “Heel mooi dat die dit jaar helemaal vol zit. Er kan echt niemand meer bij in de tent. Wat ook niet veranderd is het karakter van de zondag. Van oudsher is dat een echte familiedag voor de huidige maar vooral ook voor de oud-inwoners van de Boskamp. Die laatste groep, vaak vergezeld van kinderen en kleinkinderen, komt op deze zondag heel graag terug naar het dorp. Dat is echt een reüniegevoel.”

Op deze zondagmorgen vanaf 10 uur is er ook een heel nieuw onderdeel; het paragliden. “Dan kun je tien minuten in de lucht boven de Boskamp zweven. Opgave is bij dit onderdeel wel verplicht.”

Ledwall
Het programma begint donderdagavond 27 juni met drie onderdelen; de fietscross met als aparte categorie de zijwieltjesrace (aanmelden nodig), het klaverjassen en kruisjassen en de (uitverkochte) Pubquiz. Vrijdagavond is er de bekende playbackshow (voor kinderen en voor volwassen, ook hier opgave gewenst) en daarna de afterparty met DJ Tom van Duren.

De zaterdagmorgen begint met het peuter halfuurtje en de kinderspelletjes (respectievelijk half elf en 10 uur). Daarna gaat het er wat ruiger aan toe bij de survival (11 uur) en de bekende Zeskamp (1 uur). Met ‘Varken aan het spit’ en de tonnendans wordt de zaterdagmiddag gevuld. ’s Avonds brengt de coverband ‘This is Beethoven’ een grote muzikale show met nummers van onder meer Beyoncé, Michael Jackson en Bruno Mars. Een ledwall van 14 meter in een u-vorm gebouwd vormt het spectaculaire decor en special effects met laser en streamers maken het helemaal af. DJ Sander Uenk neemt daarna het muzikale voortouw. In de nieuwe, opblaasbare tent ernaast gaat DJ Henk Jan Smits terug naar de muzikale jaren 70 en 80.

Net als twee jaar geleden rijdt er deze zaterdagavond een speciale bus vanuit Heino (Dorpshuus, Marktstraat 7, 20.30 uur), Elshof (Buurthuis, Elshof 19, 20. 45 uur), Broekland (H. Marcellinuskerk, Van Dongenstraat 10, 20.55 uur) en Wijhe (Hubo, Handelsweg 2, 21.05 uur.) “Wij gaan ook graag naar andere Sallandse feesten en dan is zo’n bus ideaal. We hebben gemerkt dat de bezoekers van buiten de Boskamp vooral uit deze dorpen komen.”

Glamourama
Met het nieuwe onderdeel paragliden gaat om tien uur de zondagmorgen van start. Voor de sportievelingen zijn er daarna een mountainbiketocht (11 uur) en het koppeldarten (half 12). Op het middagprogramma staan kinder- (2 uur) en oudhollandse spelen (3 uur). Vanaf twee uur is er ook livemuziek op het terras met de energieke rock ’n roll van The Woof, met DJ Tom van Duren en met Danny Panadero. Om half zeven is dan het afsluitende muzikale optreden in de tent met Glamourama.
Voor meer info, ook over inschrijvingen, zie staging2.zomerfestivalboskamp.nl.

Foto: This is Beethoven speelt op zaterdagavond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.