De Wiejese Diekdaegen brengen Leven in de Brouwerij

WIJHE – Leven in de Brouwerij! Zo heet het nieuwe festival dat op zaterdag 7 september in Park Wijhezicht neerstrijkt. Leven in de Brouwerij belooft gezelligheid, lekker eten en drinken, nieuwe muziekstijlen en vooral een frisse wind door het zaterdagprogramma.

Leven in de Brouwerij vervangt het Keltisch Festival. “Als organisatie is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de activiteiten. Je moet af en toe vernieuwen of veranderen. Zo blijft het voor de Wijhenaar interessant en houd je je festival levendig.” Aan het woord is Roland van Oene, organisator van het eerste uur. De organisatie koos ervoor om helemaal af te stappen van het Keltische thema, al werd het park ieder jaar nog druk bezocht.
Ook bij Leven in de Brouwerij zal het nog steeds gaan om gezelligheid en lekker eten en drinken. De sfeer is echter totaal anders en er klinkt hele nieuwe muziek uit de speakers. Geen Pipes en Drums, maar de klanken van Rock & Roll, Blues, Americana rollen dit jaar vanaf het podium door Park Wijhezicht!

Verandering was nodig. Roland van Oene legt uit waarom. “Het lukte ons niet meer om te vernieuwen. We merkten dat het steeds lastiger werd om bands en standhouders te vinden die pasten binnen ons thema. Zo waren we soms genoodzaakt om bands en standhouders van vorige jaren opnieuw uit te nodigen. We liepen vast. De enige optie in onze ogen was het festival compleet over een andere boeg te gooien. Zo is Leven in de Brouwerij ontstaan.”
Naast de kinderactiviteiten, ingevuld door de scouting, probeert de organisatie een aantal interessante stands neer te zetten, zodat de bezoeker lekker kan rondsnuffelen. Nieuw is de Pubquiz, gehouden in de feesttent, die bij het festival in het Park Wijhezicht staat. Teams strijden tegen elkaar om de slimste van Wijhe te worden. Uiteraard zijn er leuke prijzen te verdienen. Stroop de mouwen maar vast op en claim de titel!
Liever de spierballen tonen? Ook dat kan, de wedstrijd om de titel Sterkste Man van Wijhe blijft bij dit nieuwe festival bestaan. Vanwege de nieuwe indeling van het park meten de mannen hun krachten niet langer in het park, maar vooraan het Van Dedemplein, wat ook weer mogelijkheden biedt voor de wedstrijdonderdelen.

Liever de spierballen tonen? Ook dat kan, de wedstrijd om de titel Sterkste Man van Wijhe blijft bij dit nieuwe festival bestaan. Vanwege de nieuwe indeling van het park meten de mannen hun krachten niet langer in het park, maar vooraan het Van Dedemplein, wat ook weer mogelijkheden biedt voor de wedstrijdonderdelen. Dus voor gezelligheid, een hapje of drankje, lekker rock-’n-rollen, kroegweetjes óf spierballen testen? Zorg dan dat je erbij bent op 7 september.

Wijhe brengt Leven in de Brouwerij!

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.