De Natte Peddel zet Terschelling weer op stelten

HEINO – Roeivereniging de Natte Peddel uit Heino heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan Terschelling. En dat liet het bonte, dranklustige gezelschap, getuige de foto, niet onopgemerkt voorbij gaan.

De Natte Peddel is eigenlijk helemaal geen roeivereniging. Een bont gezelschap van zo’n dertig, veertig vrienden uit Heino gaat al jaren naar Terschelling. Daar raakten leden van de matenclub ooit in gesprek met een aantal deelnemers aan de roeirace tussen Harlingen en Terschelling. Op de vraag van welke roeivereniging de Heinoërs waren, antwoordde een van hen spontaan: Roeivereniging de Natte Peddel. Waarna het gezelschap een officieuze naam had gevonden.

Nog steeds volgen de mannen trouw de verrichtingen van de inmiddels bevriende roeiers. Zo gaan ze ook vaak kijken bij de Grachtenrace in Amsterdam. Ooit met een spandoek met als tekst: ‘De beste stuurlui staan op de Wallen’. En de eigen drankpeddel, een grote roeispaan met gaten voor drankbekers, gaat ook altijd mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.