CDA Raalte wil een informatie- en meldpunt voor vragen van verontruste inwoners en agrariërs.

RAALTE – De Raad van State haalde op 29 mei 2019 een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat mag niet langer gebruikt worden als basis voor toestemming voor activiteiten als de uitbreiding van agrarische bedrijven. Maar de uitspraak heeft ook gevolgen voor de aanleg van een weg of een bedrijventerrein nabij een beschermd Natura 2000-gebied.

Wanneer je het hebt over de PAS wordt vaak alleen gedacht aan de agrarisch sector, echter heeft het een veel grotere impact. Het gaat namelijk om alle activiteiten waarbij stikstof uitstoot een negatief effect op Natuurgebieden heeft. In Overijssel en ook in Raalte hebben we te maken met de zogenoemde Natura 2000 gebieden.

Snel duidelijkheid

CDA maakt zich zorgen om de agrarisch ondernemers die mogelijk ernstig in de knel komen doordat de uitspraak grote gevolgen heeft voor de toekomst van het agrarisch bedrijf. Er zijn al een groot aantal ondernemers die met vragen zitten; “Heeft dit gevolgen voor mijn huidige vergunning?” Of, “de noodzaak om mijn bedrijf verder te ontwikkelen, kan dat nog?” Het CDA Raalte pleit er voor om met provincie en gemeenten snel een informatiepunt en communicatie traject op te zetten. “Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen en knelpunten in kaart gebracht worden” Aldus Jeroen Neimeijer van de Raalter CDA fractie.

Aanleg van infrastructuur als N35 en bedrijventerreinen

Daarnaast stelt Neimeijer vragen aan het college van B&W in Raalte over de invloed van het afschieten van de PAS op de plannen voor verbreding van de N35 en het aanpakken van Kruispunt Bos. Liggen deze trajecten nu ook stil? En hoe gaat het met de uitbreiding van het bedrijventerrein? De berichten over verkoop van kavels op de Zegge VII zijn de afgelopen tijd erg positief. Komt de uitgifte onder druk te staan?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.