Verbod op asbestdaken van tafel

SALLAND – Asbestdaken worden niet verboden. Het wetsvoorstel is dinsdagmiddag weggestemd door de Eerste Kamer. In Overijssel zijn veel asbestdaken, eigenaren vreesden hoge saneringskosten als het verbod zou worden aangenomen.

Dat meldt RTV Oost.

In het oorspronkelijke voorstel zouden asbestdaken per 31 december 2024 verboden worden. De Eerste Kamer uitte twijfels over de haalbaarheid en betaalbaarheid van dit voorstel. Staatssecretaris Van Veldhoven paste het voorstel daarop aan, en wilde het verbod vier jaar uitstellen tot 2028.

Het mocht niet baten: het aangepaste voorstel sneuvelde dinsdagmiddag. De fracties van ChristenUnie, fractie-Duthler, GroenLinks, PvdD, 50PLUS, OSF, SP en D66 stemden voor, de fracties van SGP, VVD, PvdA, CDA en PVV stemden tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.