Home / Nieuws / ALS-actiedag Carmel brengt ruim 9.000 euro op

ALS-actiedag Carmel brengt ruim 9.000 euro op

RAALTE – 9164,67 euro; dat was de opbrengst van de actiedag die het Carmel College Salland vorige week woensdag hield voor de aanschaf van materialen voor ALS-patiënten.

De actiedag begon voor 75 leerlingen uit klas 1, 2 en 3 al op dinsdagmiddag. Zij hadden zich opgegeven voor een marathonactie, waarbij zij 24 uur vijf door Vital Centre beschikbaar gestelde spinningfietsen in beweging hielden. Daarnaast waren er tal van andere activiteiten (onder andere sporten, klimmen en lasergamen).

Na een stevige ochtendwandeling met een ontbijt in Heino sloten de overige leerlingen zich ’s woensdagmiddag aan bij de actie. De derdeklassers konden op het schoolplein allerlei uitdagingen aangaan en was er iets te eten en te drinken voor het goede doel. Alle eerste- en tweedeklassers konden zich laten sponsoren voor een wandel,- fiets,- of zwemtocht. Na het eindsignaal van de marathon mocht Daan Koerhuis namens de organisatie het bedrag bekend maken.

Voor twaalf VMBO- en PRO-leerlingen en drie docenten volgt er nog een toetje. Zondag 16 juni vertrekken zij richting Frankrijk om op 20 juni de Mont Ventoux te bedwingen.

Foto: Gerard Duteweert

Lees ook

25.000 euro voor drie kerken voor uitwerking plannen toekomst

ZWOLLE – De lokale initiatieven achter de H. Marcellinus kerk in Broekland, de H. Plechelmuskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.