250.000 extra voor aanpak Zwarteweg

RAALTE – De gemeente Raalte trekt 250.000 euro extra uit voor de aanpak van de Zwarteweg in Nieuw Heeten. Dit nadat geconstateerd was dat de asfaltconstructie (verschillende bodemlagen onder de asfaltlaag die fungeren als ‘fundering’) niet meer voldoet. Raalte wil tegelijkertijd ook de riolering aanpakken.

Met de extra 250.000 euro komt de totale reservering op 1 miljoen: 830.000 voor de weg en 170.000 euro voor aanpassing van de riolering. Voor de weg ontvangt de gemeente 290.000 euro subsidie van de provincie
Het project omvat de aanpak van de Zwarteweg vanaf de rotonde bij MFA de Belte tot aan de kruising Ambachtsstraat. Dit was onderverdeeld in twee fases, waarvan één al in 2018 gepland stond. In verband met de constatering dat de asfaltconstructie niet meer voldoet, heeft de gemeente besloten om de twee fases in één keer af te handelen. Dat heeft dus ook geleid tot een nieuw ontwerp. Er is op dit moment nog overleg gaande met nutsbedrijven om meteen ook verlegging/vernieuwing van kabels en leidingen mee te nemen. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar van start gaan. De inwoners hebben mee kunnen praten over het ontwerp.
Het nieuwe ontwerp voorziet in: verbreding van het huidige vrijliggende fietspad naar drie meter en vernieuwing van de verhardingen (zodat er een robuuste (brom)fietsverbinding komt tussen de kern Nieuw Heeten en De Belte); nieuwe asfaltverharding buiten de bebouwde kom en nieuwe klinkerverharding binnen de bebouwde kom; de realisatie van verhoogde plateaus bij De Hoeve en de ingang van De Belte; aanleg van een drempel ter hoogte van de grens van de bebouwde kom en een aantal snelheidsremmende maatregelen tussen de grens van de bebouwde kom en De Belte. Daarnaast wordt op het gedeelte van de Hoeve tot de Ambachtstraat de schoolzone nadrukkelijk in de infrastructuur opgenomen. Bovendien moeten de parkeerplaatsen duidelijker worden geaccentueerd en wil de gemeente er een infiltratieriool aanleggen (voor hemelwater van openbaar gebied en aanliggende percelen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.