21e editie popfestival verhuist naar ‘mooiste plek van Luttenberg’

.

LUTTENBERG – “21 jaar zijn we geworden en nu dan?” Dat is wat de organisatie van het Luttenbergse popfestival Lil’Hill zich het afgelopen voorjaar afvroeg. Het antwoord bleek simpel: verhuizen. En dan niet zomaar verhuizen, maar naar ‘de mooiste plek van Luttenberg’. Op de flank van de gelijknamige berg, de Lil’Hill in een beetje fantasierijk Engels.

Het Luttenbergse popfestival kende haar eerste elf edities op de plaatselijke ijsbaan, waarna de organisatie in 2010 besloot te verkassen naar een weilandje net buiten het dorp. Dat bleek een gouden greep, vertelt Wout Oosterwechel van het organiserende Beppie Concerts: “Het beschikbare terrein werd een stuk kleiner, maar het was absoluut een stap vooruit. Het festival werd er intiemer en knusser door.”

Met de vuist op tafel

En toch ging het weer kriebelen. Want na negen jaar op dezelfde plek treedt toch de sleur op, erkent Oosterwechel: “Ongemerkt schakel je als organisatie langzaam over op de automatische piloot. Automatismen zijn soms fijn, maar wij wilden weer helemaal fris naar ons eigen feestje kunnen kijken.” En dus deed de Lil’Hill-organisatie waar elke 21-jarige recht op heeft: het sloeg met de vuist op tafel. Uit die sleur, rug recht en de blik weer op oneindig, aldus Oosterwechel: “Iedereen weer wakker? Mooi, dan gaan we met open vizier weer verder knutselen aan Lil’Hill.”

Knusser en intiemer

Wordt dan alles anders op 13 juli aan de Bergweg? Integendeel, belooft Oosterwechel: “Muziek, feest, hapje, drankje, gekkigheid. Maar dan op de mooiste plek van Luttenberg, op de flank van de berg met dat adembenemende uitzicht. We denken dat het festival, net als na de vorige verhuizing, nog weer knusser en intiemer wordt. En dat komt de sfeer alleen maar ten goede, vermoeden wij als weldenkende, 21-jarige volwassenen.”

Maestro, muziek!

Op het verjaardagsfeest van Lil’Hill staat ook dit jaar uiteraard weer de muziek centraal. Vanaf het podium hoor je onder andere rockchick Elsa Lester, de aanstekelijke britpoppers Millenials en de van-je-hatseflats-rock ‘n roll van The Tambles. Afsluiters zijn de Amsterdamse indierockers Canshaker Pi – volgens dagblad Trouw ‘te cool voor Nederland’. In de dancehall zorgen Hato en Vieze Vedi ervoor dat de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer gaan.
En voor het derde jaar op rij gaan Bobby & De Beukers met de wildste rock ‘n roll-platen proberen het publiek zó gek te krijgen dat hun Beukpaleis op de kant belandt. Mede door het stijgingspercentage van de Luttenberg (5,2 procent) schatten zij hun kansen voor dit jaar goed in.

Lil’Hill in het kort

Al twintig jaar organiseren vrijwilligers uit het pittoreske Sallandse dorp Luttenberg met veel liefde dit muziekfestival. In de loop der jaren boden ze bovendien een podium aan jong talent dat later uitgroeide naar optredens in grote zalen en internationale festivals. Voorbeelden daarvan zijn Kensington, Opgezwolle, Bettie Serveert, Osdorp Posse, The Dawn Brothers, Afterpartees en Mozes & The Firstborn. En dat ook nog eens op een bijzonder sfeervol ingericht festivalterrein. Niet gek als je bedenkt dat er normaal koeien lopen én dat de meeste enthousiastelingen gezegend zijn met twee linkerhanden. Liefdewerk dus, van de bovenste plank.

Het Lil’Hill Festival vindt plaats op zaterdag 13 juli aan de Bergweg in Luttenberg. De toegang is 12 euro per persoon (aan de kassa). Openingstijden: 16.00 uur tot 02.00 uur. Kijk voor meer informatie op: staging2.lilhill.nl

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.