Home / Sallandcentraal / 150 jaar Rk-Wijhe – ook voor jongeren
.

150 jaar Rk-Wijhe – ook voor jongeren

WIJHE – Op vrijdagavond 14 juni deden maar liefst 65 jongeren van het ‘Jongerenpastoraat Wijhe en Boerhaar’ mee aan de activiteit ‘Kraak de code’.
Op en rond de Rk-kerk van Wijhe waren tal van spelelementen opgezet, zoals het bouwen van een toren met spaghetti en spekjes, het spel ‘Wie is het?’, levensgroot ‘Mastermind’ en nog veel meer. Het meest bijzondere was wel het nabouwen van het jubileumlogo door middel van legostenen. Dat was niet zo eenvoudig, want de tekening lag op de koorzolder en deze moest vóór in de kerk precies worden nagebouwd. Dat betekende veel rennen door de kerk! Al deze activiteiten waren bedoeld om tot slot een code te kunnen kraken. In dit geval ging het om een telefoonnummer, dat gebeld moest worden. De jongeren van de jongste groep waren de gelukkige winnaars van een zak vol lekkere lolly’s! Iedereen deed geestdriftig mee.

Deze activiteit was opgezet door vrijwilligers van het Jongerenpastoraat. De jubileumcommissie zorgde voor fris, heel veel ranja, een versnapering en tot slot een lekker broodje met worst! Het Jongerenpastoraat bestaat inmiddels 26 jaar en het draait nog steeds volop. Iets waar het geloofscentrum ‘Engelbert’ (de Rk-kerken van Wijhe en Boerhaar) terecht trots op is.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.