Home / Algemeen / Zwem4Daagse in de Tippe: “Aan een succesformule moet je niet tornen”

Zwem4Daagse in de Tippe: “Aan een succesformule moet je niet tornen”

HEINO – Wat was het genieten geblazen vorig jaar. De eerste editie van de Zwemvierdaagse 2.0 was een groot succes. Dat had natuurlijk alles met het zonnig weer te maken, maar ook met de vele leuke activiteiten die na de vierdaagse werden georganiseerd. “Aan een succesformule moet je niet tornen. We gaan nog een jaar door met hetzelfde programma,” vertelt Maike Smeenk namens de Vrienden van De Tippe.

“Net als vorig jaar worden de basisscholen bezocht om de groep 4 tot en met 8 te bereiken. De spartelvierdaagse wordt vervangen door zwemmen voor volwassen. Die doelgroep willen we dit jaar er ook bij betrekken. Zij kunnen van 17.30 uur tot 18.00 uur zwemmen en van 19.00 tot 20.00 uur. Samen met het Hevo volleybaltoernooi moet het een festival rondom De Tippe worden”, vult Martijn Jansman aan.

Dagelijks leuke activiteiten

Het programma is nagenoeg klaar en bijna hetzelfde als vorig jaar. Wouter de Waal geeft maandag 3 juni om 18.00 uur het officiële startschot voor de vierdaagse. Deelnemers kunnen vier dagen een afstand van 250 meter (10 baantjes), 500 meter (20 baantjes) of 1.000 meter (40 baantjes) per dag afleggen. Ook staat Ouderkind zwemmen op het programma. Vanaf 19.00 uur vindt elke avond een leuke activiteit plaats die door spreekstalmeester Johnny Nijenhuis aan elkaar wordt gepraat.

Op maandag kunnen deelnemers op zoek naar een heuse ‘schat’ bij het schatduiken. Dinsdag verzorgt Brandweer Heino 3 tegen 3 spuitvoetbal in het ondiepe bad. Wie wordt kampioen spuitvoetbal 2019? Woensdag staat een stoer obstacle op de planning. Wie gaat er het snelst over de ‘bandenrol’ die beschikbaar is gesteld door de Farmstacle Run. De zwemvierdaagse wordt donderdag afgesloten met Good Old ‘Met Glans van de Schans’. Deelnemers gaan met of zonder band van de glijbaan op zoek naar de bel. Wie is het snelst en gaat er met de beker vandoor?

Oproep voor groepen en klassen

Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma frequent te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te blijven oefenen. Plezier en veiligheid gaan hierbij hand in hand. De zwemvierdaagse is bij uitstek geschikt om dit met je klas, vriendjes en familie te doen. “We zien graag dat de vierdaagse net als de Wandel4daagse gaat leven bij klassen en scholen. Om dit te stimuleren stellen we een leuke prijs beschikbaar voor de klas met de meeste deelnemers. Die klas wint een lasergame arrangement, beschikbaar gesteld door Go Challenge Outdoorpark. Vergeet daarom niet tijdens het online aanmelden jouw basisschool en klas aan te vinken.”

Aanmelden

De inschrijving is inmiddels gestart. Je kunt je inschrijven via www.vriendenvandetippe.nl. Late beslissers hebben op maandag 3 juni ook nog een kans om aan de kassa een deelnameticket te kopen. Er wordt dagelijks gezwommen van 18.00 tot 20.00 uur. Ouderkind zwemmen is van 17.30 tot 18.00 uur. Om ook volwassen een kans te geven om mee te doen aan de zwemvierdaagse hebben we voor hen ook tijden gereserveerd; van 17.30 uur tot 18.00 uur zwemmen en van 19.00 tot 20.00 uur.

De kosten voor de reguliere zwemvierdaagse en ouderkind zwemmen bedragen € 6,- per persoon in de online voorverkoop en € 8,- op maandag. Een zwemdiploma is voor de reguliere zwemvierdaagse uiteraard vereist. Elke deelnemer krijgt na afloop een vaantje of een medaille en op één van de dagen wat lekkers.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.