Woodstock moet na 50 jaar herleven in Heino

Vrijwilligers en bands gezocht voor ‘Three Days of Peace and Music’ in de Maalderij

HEINO – In augustus is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock plaats vond. ‘Three Days of Peace and Music’ was destijds het motto. In Heino gaat Stichting Live Music Heino van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus terug in de tijd met een mini-Woodstockfestival in en rond de Maalderij.

Een speciaal logo in de oude hippie-stijl is inmiddels ontworpen. Bands, vrijwilligers, alles en iedereen die wat met Woodstock en vooral de muziek heeft, is meer dan welkom bij dit eerbetoon aan het bekendste muziekfestival ooit.

Woodstock, voluit Woodstock Music & Art Fair, werd van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden in de Amerikaanse plaats Bethel op het land van melkveehouder Max Yasgur. Het festival kreeg de naam Woodstock; naar de gelijknamige plaats op een kleine 70 km afstand. Het motto ‘Three Days of Peace & Music’, oftewel ‘Drie dagen van vrede en muziek’, werd (vooral door de zeer succesvolle film) wereldberoemd. Het festival wordt ook na een halve eeuw nog steeds gezien als een van de belangrijkste evenementen in de geschiedenis van de hippiecultuur en popmuziek.

Voor de mensen van Live Music Heino is het komende jubileum meer dan voldoende aanleiding om te kijken of Heino warm loopt voor een eigen Woodstock-versie. Dat gebeurt uiteraard op een veel bescheidenere schaal dan destijds toen er meer dan een half miljoen bezoekers kwamen.
Er is inmiddels een globale opzet gemaakt voor een breed programma op 16, 17 en 18 augustus. Drie dagen lang draait het daarbij om de muziek die op Woodstock 1969 te zien en te horen was. Zo wordt het podium elke dag beschikbaar gesteld aan bands die het werk van de Woodstock-bands spelen; van Jefferson Airplane tot CCR, van Canned Heat tot Janis Joplin en van Santana tot The Who. Elk optreden zal maximaal drie kwartier duren zodat er dagelijks een heleboel livemuziek in Woodstock-sfeer te horen is op het podium bij de Maalderij.

Hippie tunes

Vrijdag is er ruimte voor drie bands, zaterdag gaat het om zeven acts en op zondag om vier bands. Onder andere The Hippie Tunes zijn al vastgelegd, maar het programma is nog lang niet rond. Live Music Heino zorgt voor de organisatie, het podium, licht en geluid.

De stichting kan dat echter alleen als zich, behalve veel bands, ook een heleboel vrijwilligers uit Heino of omgeving aanmelden. Mensen dus die een handje (of meer) willen helpen bij de opbouw en afbraak, bij de PR, podium- en publiek coördinatie, maar ook voor bardiensten of de begeleiding en opvang van de bands zijn allemaal van harte welkom. Kennis en liefde voor de Woodstock-muziek is natuurlijk meegenomen, maar zeker geen eis. Wel de behoefte om gezamenlijk aan een bijzonder mini-Woodstock in Heino mee te kunnen werken.

Aanmelden van bands, acts, vrijwilligers en organisatoren kan per e-mail (livemusicheino@gmail.com) of via staging2.live-music-heino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.