Werkzaamheden in Laag Zuthem gaan volgende week van start

LAAG ZUTHEM – De verkeersveiligheid in Laag Zuthem laat te wensen over. Daarom start Sallandse Wegenbouw komende week in opdracht van de gemeente Raalte met de aanpak van de Kolkweg en de Langeslag. Tegelijk worden andere aanpassingen gedaan om de leefbaarheid, duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en levensloopbestendig wonen te verbeteren. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2019 afgerond. De planning is besproken met de gemeente en de klankbordgroep.

Vanaf maandag 3 juni is de Kolkweg afgesloten voor doorgaand verkeer en worden omleidingsroutes uitgezet. Vervolgens gaat Sallandse Wegenbouw aan de slag met het afkoppelen van het regenwater van de bestaande riolering. Die wordt dus vervangen door een gescheiden stelsel. Dat zorgt ervoor dat regenwater niet meer samen met het vieze water in het riool terechtkomt.

Op enkele plaatsen in de berm wordt verharding aangebracht. Dit maakt het voor landbouwvoertuigen gemakkelijker om even aan de kant in te gaan en een auto te laten passeren. In samenwerking met een landschapsarchitect is gezorgd voor een groene invulling van de entrees én mooie doorkijkjes. Ook wordt toegewerkt naar een levensloopbestendige openbare ruimte. Denk aan rolstoelvriendelijke voetpaden en oversteken.

Gefaseerde aanpak

Er is bewust gekozen voor een gefaseerde aanpak van het project, ten gunste van de bereikbaarheid. Na de werkzaamheden aan de Kolkweg volgt de aanpak van de Langeslag. Op de hoogte blijven van het project? Via de website staging2.raalte.nl/laagzuthem2019 kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.