Home / Nieuws / Vragenronde TIP Salland over vliegtuigwrakken en parkeren bij ziekenhuizen

Vragenronde TIP Salland over vliegtuigwrakken en parkeren bij ziekenhuizen

REGIO – De nieuwe vragenronde van TIP Salland staat donderdag 9 mei online. De deelnemers kunnen zich uitspreken over twee onderwerpen (waarover ze verschillende vragen krijgen). Ditmaal behandelt TIP Salland de berging van vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog en het betaald parkeren bij ziekenhuizen.

TIP Salland is een onafhankelijk burgerpanel dat de meningen van inwoners uit Raalte en Olst-Wijhe raadpleegt over lokale onderwerpen. Op dit moment zijn 201 inwoners van Salland aangehaakt. TIP Salland is een initiatief van het Weekblad voor Salland en onderzoeksbureau Toponderzoek. Iedereen die in de gemeente Raalte of de gemeente Olst-Wijhe woont, kan meedenken over onderwerpen die leven in de lokale samenleving. Deelname is gratis, kost weinig tijdig tijd en is volledig anoniem. Het invullen van een enquête duurt slechts enkele minuten. De onderwerpen zijn sterk afhankelijk van de actualiteit. De deelnemer is en blijft anoniem en kan per raadpleging zelf beslissen of hij/zij meedoet. Na een onderzoek zijn de resultaten terug te lezen in het Weekblad voor Salland. Het is ook mogelijk om zelf onderwerpen aan te dragen voor de raadplegingen. Wilt u ook mee praten en mee denken over lokale onderwerpen? Meld u aan via: TIP Salland. Toponderzoek hanteert bij al haar onderzoeken de gedragscode van Onderzoek en Statistiek.

Mariënheem

De eerste stelling luidt: De wrakken van oorlogsvliegtuigen, zoals die in Mariënheem, moeten koste wat kost worden opgegraven. De gemeente Raalte dringt er in Den Haag op aan om de locatie van het WOII-vliegtuigwrak bij Mariënheem op te nemen in het huidige Werkprogramma voor wrakbergingen. Op de grens tussen Mariënheem en Luttenberg (bij de Bloemenkampsweg) liggen de resten van een Lancaster bommenwerper. Die stortte daar op 13 juni 1943 neer. Het toestel had zeven bemanningsleden aan boord, waarvan twee niet werden gevonden. Er bestaat een nationaal bergingsprogramma. Binnen dit Werkprogramma is ruimte voor dertig tot vijftig bergingen, terwijl er in Nederland nog circa vierhonderd crashsites zijn. De opruimingskosten bedragen naar schatting circa een half miljoen per wrak.

Duurder

De tweede stelling luidt: Betaald parkeren bij een ziekenhuis is heel normaal. Onderzoek wijst uit dat betaald parkeren bij Overijsselse ziekenhuizen het afgelopen jaar duurder is geworden. Zo zijn de kosten bij onder meer het Deventer Ziekenhuis gestegen. Daar betaal je nu 1,20 euro per uur, terwijl dat twee jaar geleden nog 1 euro per uur was.

Lees ook

Webinar over opvoeden in twee huizen

RAALTE – Dinsdag 26 oktober om 20.30 houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een …

2 comments

  1. Stelling 1: nee. Een bloemetje op de crash site geeft ook voldoening
    Stelling 2: nee. Parkeren bij ziekenhuizen hoort gratis te zijn. Helaas is de mens niet te vertrouwen dus zal er misbruik van gemaakt worden. Maar dat kan makkelijk aangepakt worden dmv een app, of terugbetaling of wat dan ook.

  2. Stelling 1: Nee. Een gedenkplaatje o.i.d. volstaat prima.

    Stelling 2: Ja. Voor het onderhoud van de parkeerplaats mag de gebruiker best een kleine vergoeding betalen.
    Als we alles gratis willen moeten de volgende generaties wel doorwerken tot hun 80e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.