Voorstel voor JOP op Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw voorstel gemaakt over de keuze voor een locatie van de Jeugdontmoetingsplek (JOP) in Lemelerveld. Daarbij is gekeken naar de voor- en nadelen van de verschillende locaties. Op basis daarvan stelt het college voor de locatie Heidepark voor een tijdelijke periode van 1 juli 2019 tot en met 1 juli 2021 aan te wijzen. Het voorstel wordt maandag 27 mei 2019 in de gemeenteraad behandeld. Al lange tijd wordt gesproken over de mogelijkheid van een Jeugdontmoetingsplek (JOP) in Lemelerveld. In de vergadering van de raadscommissie op 13 mei is gesproken over drie mogelijke locaties voor de JOP. De drie locaties zijn het Kroonplein, de kruising Hoenderweg/Vilstersedijk en sportpark Heidepark. De commissievergadering leverde geen eenduidige uitkomst op voor wat betreft de keuze van de locatie.

Als reactie op de commissievergadering heeft het college van burgemeester en wethouders een nieuw voorstel gemaakt. Een belangrijk onderwerp is de nabijheid van aanwonenden. Het college stelt dus voor tijdelijk de locatie Heidepark, aan te wijzen als JOP. Na een jaar wordt de JOP geëvalueerd waarbij wordt gekeken naar het gebruik en eventuele overlast. Deze evaluatie vindt plaats in samenwerking met de jongeren, de omgeving, de politie en het jeugd- en jongerenwerk (SAAM Welzijn).

1 REACTIE

  1. Gaat de jeugd wel gebruik maken van zo’n Jop?
    Hoe groot is de behoefte aan een JOP?
    Is deze wel goed onderzocht? Moet de gemeente lees dus ook de gemeentelijke belastingbetaler, betalen voor iets waar wellicht maar een klein groepje jeugd gebruik van gaat maken, als ze er al daadwerkelijk gebruik van gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.