Voorbereidingen Dorpsquiz Raalte in volle gang

RAALTE – Een eigen dorpsquiz voor Raalte: op zaterdag 28 december gaat het gebeuren. Dat lijkt nog heel veel weg, maar toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. De initiatiefnemers zijn om te beginnen naar de notaris geweest om zich in te in te schrijven als officiële stichting. Verder is er een website live gegaan en komen de eerste inschrijvingen voor teams al binnen.

Het concept is simpel: elk team krijgt op zaterdagavond 28 december om 19.00 uur een boek vol vragen die variëren van de Raalter dorpsgeschiedenis tot de actualiteit. Met doe-opdrachten en vragen op speciale locaties. Het team bepaalt zelf waar het speelt. Bij iemand thuis, in een clubhuis of in het café; als het maar in Raalte is. Want voor sommige opdrachten moeten deelnemers ook de deur uit. Om 23.30 uur volgt het eindsignaal. Teams leveren hun quizboek weer in, waarna een juryberaad volgt. De winnaar wordt op zaterdagavond 18 januari 2020, tijdens een feestelijke avond in De Leeren Lampe, bekend gemaakt.

De teams strijden om de eeuwige roem en voor een geldbedrag dat ze aan een zelfgekozen goed doel, vereniging of stichting binnen de gemeente Raalte mogen schenken. Dit goede doel dient elk team vooraf bij inschrijving aan de Stichting Dorpsquiz Raalte kenbaar te maken. Het inschrijfgeld dat teams betalen om mee te doen is 25 euro en komt volledig ten goede aan de lokale goede doelen.

Teams kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier op de website. Bij aanmelding wordt gevraagd om een (ludieke) teamnaam en de organisatie adviseert om een team te laten bestaan uit acht tot vijftien personen met een minimum leeftijd van 14 jaar. Er kunnen maximaal honderd teams meedoen. Er zijn bonuspunten te verdienen voor teams die uit meerdere leeftijdscategorieën bestaan.
Zie verder staging2.dorpsquizraalte.nl.

Voorbereiden
Meedoen met de Dorpsquiz Raalte in december betekent scherp zijn vanaf vandaag. Vertrouw niemand en verwacht alles. Haal de dikke Van Dale van zolder, verdiep je in de Raalter historie, let extra op tijdens Ribs & Blues en Stöppelhaene en blijf vooral ook Salland Centraal in de gaten houden!

Op de foto de organisatoren, van links naar rechts: Sjaak Legebeke, Rosa van Oldeniel, Paul Maas, Esther Schulten en Pieter Nijland; boven op de haan: Nardy Nijland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.