Volledige steun D66 Raalte voor werkgroep Groene Agenda

RAALTE – D66 Raalte kondigt aan, de oproep van de werkgroep ‘Groene agenda’ om de gemeentelijke bijdrage voor de groene plannen van de werkgroep te verhogen van 5.000 naar 25.000 euro per jaar, volledig te steunen. D66 zal hiertoe tijdens de behandeling van de kadernota, aanstaande donderdag, een motie indienen.

De werkgroep heeft er bewust voor gekozen om een groot deel van het huidige budget van 5.000 euro in te zetten om biodiversiteitsstroken in te zaaien. Dit om het beleid Groen, samen doen! zichtbaar te maken. “De reacties zijn en waren zeer positief en op dit moment is het aanbod van gronden om in te zaaien groter dan waaraan wij kunnen voldoen, wegens budgettaire redenen”, zo liet Rob Poelman eerder weten namens de werkgroep. Daarom: graag meer middelen. Daarnaast wil de werkgroep onder andere inzetten op de plaatsing van meer insectenhotels en inzetten op meer communicatie en educatie. Tenslotte is de werkgroep van plan om gemeentelijke maatregelen te monitoren: wat levert de extra inzet op? Voorbeeld: de bestrijding van de eikenprocessierups middels het plaatsen van nestkasten. De werkgroep heeft het voornemen meer en genummerde nestkasten te plaatsen en via een app of website inzichtelijk te maken welke vogelsoorten zich erin nestelen. Ook wordt er gedacht aan het plaatsen van vleermuiskasten. De vleermuis kan een grote bijdrage leveren aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Ervan uitgaande dat deze methode van natuurlijke bestrijdingen goede resultaten oplevert zal er een significante besparing zijn op de kosten om de eikenprocessierups te bestrijden.

2 REACTIES

  1. Tip ter financiering: ene Sophie van D66 heeft een administratieve fout gemaakt. Kan misschien hersteld worden door te doneren aan de Groene agenda?
    Hiddema doneerde aan de poezenboot en kreeg de hoon, want dat was geen administratieve fout. Want hij was niet van D66?

  2. En wederom geen enkele indicatie waar D66 dat extra geld vandaan wil trekken. Kortom D66, beken eens kleur en wat kan er jaarlijks op 20.000 euro minder rekenen? Of gaat D66 dit jaarlijks uit de eigen partijkas bekostigen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.