Vleermuizenexcursie en honingslingeren bij de Pas

HAARLE – Natuurmonumenten presenteert de komende dagen twee activiteiten bij Informatieschuur De Pas in Haarle. Op zaterdagavond 25 mei staat er een vleermuizenexcursie op het programma, op zondag 26 mei verzorgen de imkers van de bijenstal een demonstratie honingslingeren.

De vleermuizenexcursie is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar. Het programma begint om 20.30 uur met wat lekkers en iets te drinken. De boswachter van Natuurmonumenten vertelt meer over vleermuizen en neemt de deelnemers daarna mee de natuur in. Met de batdetector kan iedereen luisteren naar de geluiden van de vleermuizen. De tocht duurt tot 22.30 uur. De deelnamekosten bedragen 11 euro (9 euro voor kinderen); leden van Natuurmonumenten 8 euro (6 euro voor kinderen). Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: staging2.natuurmonumenten.nl/agenda.

De imkers van de bijenstal op de Sprengenberg in Haarle verzorgen op zondag 26 mei tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie honingslingeren. Hoe komt de honing van een raat in een potje? Hiervoor maakt de imker gebruik van een honingslinger, dit is een soort centrifuge. De imkers laten het zien. Natuurlijk kunnen de bezoekers deze middag ook honing proeven en als ze het lekker vinden een potje kopen voor thuis. Ook mogen kinderen zaadbommetjes maken en daarmee zorgen voor meer bloemen in de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.